Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyedről visszamentem dolgozni...

Gyedről visszamentem dolgozni ha újra szeretném a gyedet igényelni köteles a munkáltató engedélyezni?

Figyelt kérdés
A gyerekek túl sokat betegek a 2 hónap munka alatt 3 hét meló 5 hét betegállomány volt. Jobbnak látnám ha visszamennék gyedre.

2012. febr. 21. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem kell engedélyeznie. A te lehetőséged a gyereked 3 éves koráig fizetés nélküli szabit kérned (ez kell a gyedhez és a gyeshez), amit neki kötelessége tudomásul venni.
2012. febr. 22. 13:58
 2/7 A kérdező kommentje:

Most azt mondták gondoljam meg még csökkentenék is az órám értelemszerüen fizut is vagy irjam meg a felmondásomat mert csak abban az esetben tud másik embert felvenni a helyemre.

Szeretnék dolgozni de nem igazán akar összejönni rajtam kivűlálló okok miatt.

2012. febr. 22. 14:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezt neked kell mérlegelned, de nem hiszem, hogy ha ennyire betegeskedők a gyerkőcök, akkor megoldás lenne egy 6 vagy 4 órás munka. És ez csak duma, hogy mondjál fel, mert nem tudnak a helyedre felvenni senkit. Szimplán csak meg akarnak tőled szabadulni :(
2012. febr. 22. 14:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát én biztos nem mondok fel.... Viszont mától dolgozhatok és szerencsére szabit kaptam(tavalyit)3 napot és lám a kisfiamat hasmenés miatt hazaküldték ma az oviból..Lassan ott tartok ,hogy a gyerekek döntenek helyettem....
2012. febr. 22. 15:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Na most kaptam egy infót a fönökömtől,hogy mi van ha nem egyeznek bele,hogy GYEDRE szeretnék menni...Mit csinálok ha elvesztem a munkámat??? Mert most közöltem,hogy nem tudok visszamenni dolgozni a gyerekek miatt.

Na ehhez ki mit szól????

2012. febr. 25. 10:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Írtam, nem kell, hogy beleegyezzenek a fizetés nélküli szabiba, ugyanis az a törvény adta jogod, a munkáltatónak nincs beleegyezek-nem egyezek bele (döntési) joga, neki kötelező megadnia a fizetés nélküli szabit!

Az egyik kommentedből egyértelműen kitűnik, hogy nem kívánnak foglalkoztatni. A gyerek 3 éves koráig nem mondhatnak fel, utána pedig szerintem már borítékolható, hogy megkapod a felmondásodat. Most arra kell figyelned, hogy közös megegyezést véletlenül se írj alá.

2012. febr. 27. 09:51
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Most úgy áll a dolog,hogy 6 óráról 4 órára csökkent a munkaidő plusz belementek ,hogy ha szükséges lesz elengednek 2-3 hónap fizu nélküli szabira.

Igaz ha gyerekek újra betegek lesznek akkor ténylegesen kérem és nem tágitok a fizetés nélküli szabitól.

2012. febr. 29. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!