Ha Gyed közben jön megfogan a kistesó, akkor ugyanúgy fel tudnak venni táppénzre?
Figyelt kérdés
Jelenleg veszélyeztetett terhesként vagyok itthon 9-es kóddal. Nyáron fogok szülni. Kis tesót szeretnénk, majd kb. másfél éves koránál kezdenénk próbálkozni. Ilyenkor simán felvetethetem magam táppénzre ugyanúgy és kezdődik majd minden elölről? Vagy hogy működik ez?ápr. 6. 11:52
1/10 anonim 

válasza:

Előtte legalább 30 nappal kell írnod egy kérelmet a munkáltatónak, hogy szüntessék meg a fizetés nélküli szabadságod és helyezzenek vissza aktív állományba. Utána indokolt esetben mehet a táppénz.
2/10 A kérdező kommentje:
Ilyenkor ők felmondhatnak nekem?
ápr. 6. 12:28
3/10 anonim 

válasza:

Amíg fizetés nélküli szabadságon vagy, addig nem. Amint bejelented, hogy terhes vagy, onnantól sem.
4/10 babyboom567 

válasza:

Még meg sem született az első, már a tesón gondolkodsz?Jó bátor vagy,én örültem,hogy túléltük az első 4 évet,mondjuk biztos kihordtam lábon vagy 3-4 idegössze-roppanást.
5/10 anonim 

válasza:

Honnan tudod hogy veszélyeztetett terhes leszel a másodikkal évek múlva?
6/10 A kérdező kommentje:
Úgy hogy ismerem a nőgyógyászomat... 😁 Nem fogok már visszamenni dolgozni oda ahol voltam. Csak egy ideiglenes hely volt 3 évig pont a babák miatt. Utána indítom a vállalkozásomat.
ápr. 9. 12:53
7/10 A kérdező kommentje:
De ha jól láttam, akkor úgy van ahogy az első válaszoló is írta. Szóval majd úgy lesz,igaz még van addig idő, de jobb ha tudja az ember előre.😊
Amúgy se egy gyerek barát hely sajna, napi 12 óra sokszor 3 napon keresztül is. Én szeretném mindennap látni majd a gyerkőcöt és foglalkozni vele.
ápr. 9. 12:57
8/10 anonim 

válasza:

Szóval szimpla tápenzcsaló vagy. Értem.
9/10 A kérdező kommentje:
Hidd el a legtöbben akiknek belefér anyagilag, hogy elmenjenek táppénzre azok el is mennek.
Főleg hogy nem csak egy irodában ücsörögtem,hanem kemény fizikai munkat végeztem. Nem fog érdekelni semmi, csak hogy a babanak jó legyen
ápr. 11. 14:40
10/10 A kérdező kommentje:
Meg 5-ös: amúgy sokan tudják, hogy azok lesznek hisz vannak olyan betegségek amikkel már automatikusan veszelyeztetett vagy.
ápr. 11. 19:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!