Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha Gyed közben jön megfogan a...

Ha Gyed közben jön megfogan a kistesó, akkor ugyanúgy fel tudnak venni táppénzre?

Figyelt kérdés
Jelenleg veszélyeztetett terhesként vagyok itthon 9-es kóddal. Nyáron fogok szülni. Kis tesót szeretnénk, majd kb. másfél éves koránál kezdenénk próbálkozni. Ilyenkor simán felvetethetem magam táppénzre ugyanúgy és kezdődik majd minden elölről? Vagy hogy működik ez?

ápr. 6. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Előtte legalább 30 nappal kell írnod egy kérelmet a munkáltatónak, hogy szüntessék meg a fizetés nélküli szabadságod és helyezzenek vissza aktív állományba. Utána indokolt esetben mehet a táppénz.
ápr. 6. 12:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Ilyenkor ők felmondhatnak nekem?
ápr. 6. 12:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Amíg fizetés nélküli szabadságon vagy, addig nem. Amint bejelented, hogy terhes vagy, onnantól sem.
ápr. 6. 12:30
 4/10 babyboom567 ***** válasza:
81%
Még meg sem született az első, már a tesón gondolkodsz?Jó bátor vagy,én örültem,hogy túléltük az első 4 évet,mondjuk biztos kihordtam lábon vagy 3-4 idegössze-roppanást.
ápr. 6. 15:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Honnan tudod hogy veszélyeztetett terhes leszel a másodikkal évek múlva?
ápr. 8. 07:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Úgy hogy ismerem a nőgyógyászomat... 😁 Nem fogok már visszamenni dolgozni oda ahol voltam. Csak egy ideiglenes hely volt 3 évig pont a babák miatt. Utána indítom a vállalkozásomat.
ápr. 9. 12:53
 7/10 A kérdező kommentje:

De ha jól láttam, akkor úgy van ahogy az első válaszoló is írta. Szóval majd úgy lesz,igaz még van addig idő, de jobb ha tudja az ember előre.😊

Amúgy se egy gyerek barát hely sajna, napi 12 óra sokszor 3 napon keresztül is. Én szeretném mindennap látni majd a gyerkőcöt és foglalkozni vele.

ápr. 9. 12:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Szóval szimpla tápenzcsaló vagy. Értem.
ápr. 9. 22:18
 9/10 A kérdező kommentje:

Hidd el a legtöbben akiknek belefér anyagilag, hogy elmenjenek táppénzre azok el is mennek.

Főleg hogy nem csak egy irodában ücsörögtem,hanem kemény fizikai munkat végeztem. Nem fog érdekelni semmi, csak hogy a babanak jó legyen

ápr. 11. 14:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Meg 5-ös: amúgy sokan tudják, hogy azok lesznek hisz vannak olyan betegségek amikkel már automatikusan veszelyeztetett vagy.
ápr. 11. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!