Ilyenkor hogyan jár a CSED, GYED? Határozott idejű munkaszerződés.
Sziasztok!
Határozott idejű munkaszerződésem van, próbaidőm egy hónapja járt le.
Úgy esett, hogy babát várok. Nem bánok semmit, hiszen nem számítottunk rá, hogy sikerül, és már a húszas éveimen túl vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy ha Szeptemberben fut ki a szerződésem és kb akkor kellene jönni a picúrnak, jár a Csed, Gyed?
Tovább megyek, ha két éven belül jön a második is, rá is érvényes lesz?
Félreértés ne essék, imádom a munkahelyem, imádom a munkámat is, tudják jól és szeretnék is visszamenni, ha visszavesznek. De elmúltam 33 éves és eddig sajnos sehogy sem voltak jók a körülmények egy babához és nem is sikerült teherbe esnem, ha igen (egyszer...), angyalka lett...
Nagyon kilátástalan a helyzetem?
Bízom benne, hogy módosítják a szerződésem de persze mi okuk lenne rá.. addig is dolgozom ahogy tudok, mert mint írtam, szeretem a helyem.
Köszönöm a válaszokat!
6+3km
Ha még meg lesz a munkahelyed, amikor szülsz (vagy kevesebb, mint 42 napja szűnt meg), és van a szülést megelőző 2 évben 1 év munkaviszonyod, akkor passzív jogon járni fog a csed és a gyed.
Viszont mivel munkahelyed nem lesz, a következő gyerek előtt megint dolgoznod kell, hogy kapd.
Ha még meg lesz a munkahelyed, amikor szülsz (vagy kevesebb, mint 42 napja szűnt meg), és van a szülést megelőző 2 évben 1 év munkaviszonyod, akkor passzív jogon járni fog a csed és a gyed.
Nem egészen. Ha megszűnést követő 42 napon belül szül, csedre jogosult lesz, de gyedre nem, mert a csed jogosultsága nem a biztosítási jogviszony fennállása alatt keletkezett.
Megoldás lehet ilyenkor az álláskeresési.
Szeptember 2. a munkaszerződés.
Még nem tudom mikorra vagyok kiírva, most megyek majd nőgyógyászhoz. Elvileg Augusztus vége, Szeptember eleje a születés ideje körülbelül.
Abban bízom (bár miért tennék.. ezt elcsesztem..), hogy módosítják a szerződésem határozatlanra. Nagyon szeretnék oda visszamenni majd, szerintem a legjobb munkahely amit csak kívánhatnék.
Valahol nagyon sajnálom, hogy így alakult... :(
Még nem tudom mikorra vagyok kiírva, most megyek majd nőgyógyászhoz.
Ezt egy egyszerű netes kalkulátor megmondja az utolsó menzesz alapján.
Facen van egy tb kisokos kosmamáknak csoport, oda lépj be, segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!