Állami alkalmazott határozott idejű szerződés, GYED, 2. gyerek?
A következő helyzetben vagyok:
Remélhetőleg januárban születik meg a fiam, novembertől tervezek táppénzre menni. Születésétől már jogosult leszek a CSED-re, ami 168 napig jár, utána pedig 2 éves korig a GYED (még nem teljesen vagyok képben, így bocsánat, ha rosszul írok valamit).
Módosulnak-e a fent leírtak, ha én sajnos állami alkalmazott vagyok és a határozott idejű szerződésem 2024. április elsején lejár?
És ha a gyerek 2 éves kora előtt újra teherbe esnék (tehát nem mennék vissza dolgozni addig), abban az esetben mi járna, és mi nem?
Köszönöm a válaszokat.
Erre a babára kapod a csed-et, majd a GYED-et 2 éves koráig, viszont ha lesz második baba arra csak gyes fog járni, ha addig nem lesz új munkaviszonyod.
Próbáld meg a határozatlan idejű szerződést kikönyörögni.
Passzív jogon a gyedet kapni fogod 2 éves koráig. Utana a gyes.
Ujabb baba elött ha nem lesz új munkaviszonyod, nem fog járni a gyesen kívül semmi
A csedet gyedet egyszerre igényeld meg, és járni fog minden,2024 április elejétől passzív jogon fogod kapni tovább.
A harmadik gyerekre csak akkor fog járni bármi, ha dolgozol előtte.
Babyboom!
Nincs képben harmadik gyerek a kerdesben , de ne zavarjon. A másodikra se jarna mar semmi csak a gyes.
Sziasztok!
Köszi az eddigi válaszokat!
Sajnos sejtettem, hogy ez lesz a helyzet..
Igen, az elsőt várom most, és max még egyet szeretnénk.
De ha tegyük fel visszamennék dolgozni a második előtt, akkor jól értem, hogy a törvény szerint, mivel legalább 2 év jogviszony kell a CSEDhez és a GYEDhez, 2 évig kéne dolgoznom?? Tehát akkor lőttek annak, hogy kis korkülönbség legyen köztük...kivéve ha azonnal visszamennék, de hát azt nyilván nem szeretném...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!