Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy lehet kihúzni GYES vége...

Hogy lehet kihúzni GYES vége és ovi kezdés közötti időszakot?

Figyelt kérdés
Tavasszal lesz 3 éves a gyerek, addig kapjuk a GYES-t, viszont csak ősszel tudja az ovit kezdeni. Bölcsit nem bírta és drága volt, pláne, hogy mindig hamarabb el kellett jönni. Így nem tudok munkát vállalni. Kevés a GYES is, de anélkül meg még kevesebb. Ötletek? Ti hogy oldottátok meg?
dec. 30. 13:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Miért kellett hamarabb eljönni? Tavasszal sem fogja bírni? Ennyi erővel az ovit sem fogja.
dec. 30. 13:45
 2/13 anonim ***** válasza:
41%
Áprilisban lett a fiam 3 éves, mentem vissza dolgozni már 2 éves kora után, akkor szerencsére anyósom segített, ő kapta a gyest mint nyugdíjas, akkor még nem lehetett gyes mellett teljes munkaidőben dolgozni.
dec. 30. 13:57
 3/13 Bogica0616 ***** válasza:
72%
Sok oviban kezdhet már 2.5 évesen, ha már nem kell pelus neki, de 3 évesen már beveszik. Kb így lehet kihúzni. Ha nem dolgozol, nincs bevétel sem. Nem csak a gyes esik ki, hanem a tb is fizetned kell. Vagy apuka másodállásban fog dolgozni, vagy a nagyszülőket biztos.
dec. 30. 14:02
 4/13 anonim ***** válasza:
8%
Az elsőnél úgy "oldottuk" meg, hogy úton volt a kistesó, így táppénzen voltam, a végén meg már csed-en. A másodiknál Gyodot kapok a kicsi után. De volt egy pár hónap még a gyod előtt, de akkor sem volt gond, egy fizetésből is jól megvoltunk.
dec. 30. 14:10
 5/13 anonim ***** válasza:
14%
Ennyire számít az a huszonpár ezer forint kérdező? Elmész vhova napi 2 òrában dolgozni tb is lesz, meg valamivel több fizud, mint a gyes.
dec. 30. 14:45
 6/13 anonim ***** válasza:
79%
Februárban lett 3 éves, ekkor adtam be a felmondásom, mert nem tudtam oda visszamenni dolgozni. Kivettem a bentmaradt szabikat, ez majdnem 3 hónap volt plusz 3 hónap munkanélküli ellátás. Ősszel meg kezdtem egy új helyen dolgozni.
dec. 30. 14:59
 7/13 Bogica0616 ***** válasza:
86%
Kérdező, amúgy mi neked a legnagyobbak gond? Anyagi tippeket vársz vagy a gyerek elhelyezésére tippeket vagy mindkettőben nem tudod, hogy mi legyen?
dec. 30. 15:04
 8/13 anonim ***** válasza:
69%

2 út van.

Ha anyagilag megengedhetitek és a munkáltatód is belemegy akkor fizetetlen szabin maradsz, fizeted magad után a tb-t addig.

Ha anyagilag nem teheted meg vagy a munkahelyed nem megy bele, akkor pedig bölcsi vagy ovi...

Nálunk is tavaszi a fiam. a 3.szülinapja táni napon kezdte az ovit.

Lányom ősz végi, ő pedig ment bölcsibe. Ilyen meg nincs, hogy hamarabb el kell hozni...

dec. 30. 15:23
 9/13 anonim ***** válasza:
76%
Ha nincs más megoldás, akkor dolgozol hétvégén. Boltokba sokszor keresnek beugróst. Ha havi 4-8 napot dolgozol, az is több, mint a semmi. Vagy esténként.
dec. 30. 16:15
 10/13 anonim ***** válasza:
54%
Januári a legkisebb. Így kb 8 hónapot kell kibekkelnünk valahogy. Én ezt tudtam előre, így előtte spóroltunk, kb 2 millát gyűjtöttünk össze, ami tartalék, de emellett spórolnunk is kell. Nekem is van még bent szabim, azt kiveszem. És utána pár hónapig fizetés nélkülin leszek.
dec. 30. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!