Ez mennyire igazságos?
Külföldön nevelem a gyerekem, egyedül, nem kértem soha gyerektartást az apjától. 1 évig az apjához költözött, az apja habár milliomos es en csóróbb sokkal, kért gyerektartást.
En tamogattam pénzzel a gyereket havonta, olyan 100 euró körüli összeggel- de azt mondta a hivatal hogy ez ajándeknak számít, nem vonódik le a gyerektartásból.
Most meg miután visszaköltözött a fiam en is kertem gyerektartast, a fiam 15 éves, de azt mondja a hivatal, hogy épp készültek kifizetni nekünk a gyerektartast, de az apa azt mondta, hogy vett a gyereknek 2 nadrágot es azt le kell vonják a gyerekpénzből, mert az exem esetében ez nem szamít ajándéknak, hanem levonódik a gyerektartásból. Ez hogy létezik, hogy amit az apa költ számít, amit en költöttem, az nem. Kérdeztem a hivatalt, kikerte a férfi akivel beszéltem a hangnemet, es hogy ha így szamonkérem es kiabálok rámteszi. Tényleg emelt hangon beszéltem, ideges voltam! Most várják az exem reakcióit, amit en mondanák es a fiam nem számít, mert kiskorú. Az exem érdekei számítanak.
Lehet, hogy a két ország eltérő szabályozása miatt nem működött ez egyformán.
De talán elmagyarázta volna a hivatalnok, ha nem üvöltözöl vele, hanem normális hangnemben megpróbálsz utánajárni a dolognak. Nem ő tehet a te problémádról.
Esetleg fordulj ügyvédhez
Ott érdeklődj, ahol élsz, mert egy magyar fórumon nem sokan fognak tudni okosat mondani. Főleg, hogy az országot se tudjuk.
De pénzügyekben mindig tartsd magad a leírtakhoz és csak ahhoz. Neked ez egy tanulópénz volt. Ha meg fszfej vagy az ügyintézővel, akkor ne csodálkozz, ha le se szrják a fejed. Neki semmi köze a nyomorodhoz, ha kiabálsz, akkor meg főleg.
" azt mondja a hivatal, hogy épp készültek kifizetni nekünk a gyerektartast, de az apa azt mondta, hogy vett a gyereknek 2 nadrágot es azt le kell vonják a gyerekpénzből"
milyen hivatal utalja a gyt-t?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!