Igazságosnak tartod, hogy a CSED-nek nincs maximuma?
Nagyon rossznak tartom a rendszert!
A gyedet maximalizálják 200ezerre (se), úgy h előtte több mint a dupláját kerestem. Tehát havi szinten többet adóztam mint amit most kapok (és nem 1,5 évig adóztam)
De a gyest megkapja boldog boldogtalan. Az életben nem adózott, mert nem dolgozott mégis ugyan arra jogosult a gyerek 2-3 éves kora között mint én 🤔
Aztán vakarózunk h "megélhetési szülés" stb
Kedves 4-es válaszoló!
Te most konkrétan,lusta trógernek nevezted az legtöbb szakmunkába illetve gyárba dolgozó embereket,a boltostól,postástól kezdve a varrónőig meg takarítónőig, sőt elmondom neked, hogy a boltban lévő ruhát/konzervet/tejet/bármit ,amit nagy kegyesen a tanult fejed le vesz a polcról, azt mind gyári munkások vagyis szerinted "lusta,Trógerek" készítik, gyártják. Egy senki lennél,és semmid nem lenne a tudásodon kívül, a szerinted lusta tróger emberek munkája nélkül,bár ha így vélekedsz róluk, emberileg a béka s..gge alatt vagy.Nézz szét a lakásodba, és adj hálát,és köszönd meg, hogy valaki gyári munkás, és van kukás-zsákod, wc-keféd,ágyneműd ,ruhád,gyógyszered, vitaminod,stb és hogy seprik az utcát,gondozzák a kerted,takarítják a lakásod/irodádban, elviszik a szemet az utcából,kiszolgálnak a boltba/étteremben/cukrászdában/repülőn,kiviszik a csomagod a leveleid, és a kajádat ha rendelsz.Tiszteld ezeknek az embereknek a munkáját,mert attól,hogy nem tanultak annyit mint te,attól még a munkájuk értékes és pótolhatatlan.
"De a gyest megkapja boldog boldogtalan."
Téged ír le, hogy sajnálsz kb 25 ezer Ft-ot bárkitől...
"Az életben nem adózott"
Olvass utána mielőtt butasàgot írsz, családiból is vonják 18 éves korig míg jár, tbt is, adót is ...
Én is azt gondolom, hogy borzasztó a rendszer. Nagyon jól kerestem, így a CSED-em is nagyon jó. Bőven nem olyan szintű, ami csupán a megélhetéshez szükséges. És akkor ott van utána a GYED, ami viszont ehhez képest aránytalanul kevés. Oké ha átlgoljuk a CSED-GYED-emet akkor azt mondom, hogy elég, de akkor is nagyon torz ez így.
A GYES-t meg ne firtassuk, szerintem a vicc kategória, de értem a lényegét (kb. bölcsi hozzájárulás). Azt sem tartom jó dolognak, hogy a családi pótlék pl. alanyi jogon jár minden gyerek után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!