Igazságosnak tartod, hogy a CSED-nek nincs maximuma?
"Azt sem tartom jó dolognak, hogy a családi pótlék pl. alanyi jogon jár minden gyerek után."
Az a kemény 18ezer Ft, tiszta luxus, hát szégyen, hogy merészelik....
Nézzétek már magatokba, hogy lehettek ilyen rosszindulatúak?
"családiból is vonják 18 éves korig míg jár, tbt is, adót is ..."
Először is. Nem nem vonnak adót másodszor: Azért ugyan csak nagyon megdolgoztál!
Igen. Sajnálom attól a gyest, aki életében nem dolgozott még, de már a 3. 4. gyereket szülik és minden hónap elején várják a cspt is mint a megváltót, mert abból élnek amit a gyerekek után kapnak.
Mi akik nem keveset adóztunk, ugyan azt a pénzt kapjuk, vagy menjünk vissza dolgozni (de akkor már szsr anya vagy mert lepasdzolod a gyereket a bölcsibe) hogy megtarthasd azt az életszínvonalat amit munkával értél el.
"Nézzétek már magatokba, hogy lehettek ilyen rosszindulatúak?"
Mondjuk, először az nézzen magába, aki egy forintot nem akar betenni az államkasszába, csak másokon élősködve akar kivenni belőle. Ahhoz milyen rosszindulat kell, hogy az ember olyan körülmények közé kényszerítse a gyerekét élni, ahol dolgozni is derogált, és remélni kell a gyes+csp-ért?
Igazságtalannak tartom a rendszert. A CSED rendben van, és szuper, hogy igazodik a korábbi fizetéshez.
De azzal, hogy maximálva van a GYED, nem értek egyet. Nekem ez konkrétan a feléhez közelít a korábbi fizetésemnek. Azért nem mindegy. Persze tudom, örüljek, hogy a maxot kapom, de hát meg is dolgoztam érte a szülés előtt (8 évet), és rengeteget tanultam azért, hogy normális keresetem legyen.
nekem is magas a fizetésem, amihez képest a gyed max kevesebb , mint 30%, DE én örülök hogy ennyit itthon lehet lenni legálisan, a legtöbb Eu-s országban hetekről van szó, mint szülései szabi.
És nem, ott sem teheti meg a nagytöbbség hogy otthon maradjon. A bölcsi helyzet már más... az még nem megfelelő Mo-n
Én a gyes és csp alanyi jogon történő kifizetését megszüntetném. Csak nafyon rászorulóknak és olyan formában adnám ami biztos csak a gyereké lesz.
Gyed maximumát feljebb emelném vagy eltörölném, viszont a gyed extrát is megszüntetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!