180 nap munkaviszony szükséges a gyed megtartásához?
Sziasztok!Kislányom 2 éves lesz nem sokára és januárban kezte volna a bölcsit,én is mentem volna vissza dolgozni, de össze jött a kis tesó,mivel vele is veszélyeztetett voltam,szerintem itt sem lesz másképp..A cég kiadta a szabadságaimat már azt töltöm,amíg nem jutok el orvoshoz nem szeretnék szólni a munkahelyemen mert volt már 2 vetélésem.Elfognak így engedni táppenzre?Illetve mennyit fogok kapni így?Azt hallottam 180 napot le kell dolgozni,hogy ne csökkentsék le a gyed-et..segítsetek légyszíves
Köszönöm!
Nem tudom, miért pontoztak le... Talán mert most nem hoztam törvényi hivatkozást. Vagy mert nem fejtettem ki jobban, hogy a táppénz számításánál a szerződés szerinti jövedelmedet az utolsó ellátás (gyed) alapjával fogják összehasonlítani, és ezek közül kapod a magasabbat.
Vagy, mert azt nem írtam le, hogy majd a csednél először a szerződés szerinti béred és a minimálbér kétszeresét hasonlítják össze, és ezek közül amelyik a kevesebb, azt hasonlítják majd az előző gyermek után kapott cseddel és az itt kijött magasabb összeget fogod kapni. Aki nem hiszi, nyugodtan járjon utána, Ebtv. 40-48. paragrafus közötti szakaszt nyugodtan lehet tanulmányozni, tök szépen le vannak írva az ellátások számítása, kedvezményszabály, stb.
A 3-as kérdésedre válaszolva, most nem értem. Azt írtad már szabin vagy. Ha szabadságon vagy, akkor aktív állományban vagy, így jár a béremelés. Ha béremelés után mész táppénzre, akkor igen, az lesz az aktuális szerződés szerinti béred, azt fogják hasonlítani a fent leírt módon. Ha viszont táppénz közben kapnád a béremelést, akkor az táppénz szempontjából már nem fog számítani, maximum a későbbi ellátásoknál vehető majd figyelembe.
Én sem értem a le pontozást,illetve ha valaki nem ért egyet a valaszoddal miért nem fejti ki,hogy ő mit is gondol erről?!
Bocsánat elég értetlen volt a megfogalmazás,igen a szabim töltöm már, és még ezen a béren is emelni fognak januártól,csak nem tudtam,hogy figyelembe veszik e azt,hogy csak szabit töltöttem és nem "dolgoztam".
Nagyon köszönöm a szépen ki fejtett választ és az idődet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!