Ha én elmegyek munkanélkülire a férjem átveheti a gyest?
Sziasztok!
Dec 2.-ával megszűnt a munkahelyem. Most mentem volna vissza hivatalosan is dolgozni 2 év után (A 20 nap szabit vettem ki ami bent maradt november hónapban).
Időpontot akartam kérni be regisztrálásra, de ott mondták, hogy le kell mondanom a gyes-t. Mivel nekem lesz munkám január 15.-étől ezért csak a kieső időszakban lennék munkanélkülin. A kérdésem az, hogy ha én lemondom akkor a férjem felveheti a gyes-t? Ha igen és lesz munkahelyem akkor nála maradhat? Nem szeretnék már ezzel babrálni és nem az a 25 ezer fogja fel lendíteni a bankszámlám. (+közös kasszán vagyunk)
Előre is köszi a válaszokat
Igen. Én is átadtam arra az időre a gyest a férjemnek,amíg a felmondásom után kaptam az álláskeresésit.
Mikor lejárt az álláskeresési járadék,akkor meg visszavettem a gyest,hogy biztosítva legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!