Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Másodállás is beleszámít a...

Másodállás is beleszámít a CSED-be?

Figyelt kérdés
Másfél éve van egy heti 40 órás munkaviszonyom. Mellette most kezdtem el dolgozni megbízási szerződéssel (nem egyéni vállalkozóként), ott is fizetnek utánam járulékot. A másodállás 2024 novembertől 2025 júniusáig tart. A baba július elején érkezik. A másodállás bele fog számítani a CSED összegébe, vagy csak a heti 40 órás munkám?

nov. 22. 18:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
14%
Amennyiben a szülés időpontjában fenn áll még a munkaviszony, akkor beleszámít.
nov. 22. 18:31
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Esetedben nem fog, csak a heti 40 órás munkád.
nov. 22. 18:31
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
#1, akkor sem lesz jogosult belőle csed-re, ha a szülés időpontjában még meglesz a jogviszonya. Mindkét jogviszonynál egyesével vizsgálják a jogosultsági feltételek teljesülését, és ezek másodállásában sehogy sem fognak teljesülni.
nov. 22. 18:37
 4/11 anonim ***** válasza:
94%
Csak hogy érthető legyen, abban a jogviszonyban is meg kéne legyen a 365 napja.
nov. 22. 18:42
 5/11 anonim ***** válasza:
8%
3, nem jelentheted ki, mert nem tudod, van-e olyan megszűnt jogviszonya, amivel összeszámítható.
nov. 22. 18:52
 6/11 anonim ***** válasza:
89%
Azt írta, hogy MOST kezdett el dolgozni másodállásban, szóval azért bátorkodom feltételezni, hogy az elmúlt 2 évben nem lesz meg a 365 napja ugyanannál a cégnél, ahol most megbízási szerződéssel is dolgozik. Az általa megadott információk alapján nem jogosult csed-re ebből a jogviszonyból. Ha hiányosan adta meg az adatokat, akkor persze bármi lehetséges, de ezt hadd ne nekem kelljen már latolgatnom, ha egyszer ő tett fel itt kérdést.
nov. 22. 18:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is két állásom van és csisszre lett meg a kb. egy év munkaidőm benne, ami által jogosult lettem onnan is minden ellátásra.

Ahogy írta itt valaki, minden viszonyt külön vizsgálnak. Ha 2 helyen dolgozol és mind a két helyen megfelelsz a feltételeknek, akkor mind a két hely alapján kapsz CSED-et. A GYED-et a max miatt együttesen vizsgálják már.

Ez a másodállásod eleve csak 7 hónap és nem is lesz meg a munkaviszony mire szülsz, tehát nem leszel jogosult utána a CSED-re, csak a 40 órásból, ha az megfelel mindennek.

nov. 23. 08:50
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Arra figyelj, ha neadjisten megszülsz júniusban, a megbízást előtte zárják le. Mert keresőtevékenység, és nem kaphatsz mellette semmi ellátást.
nov. 23. 09:00
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
6, nem tudhatod. Nem adunk tanácsot, amíg minden releváns infóra rá nem kérdeztünk. Alap.
nov. 23. 09:01
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem tanácsadás. Tanácsadásra kérjen időpontot ha akar, a megfelelő helyen, és fizessen érte. Nem tanácsot kért amúgy sem, hanem feltett egy kérdést. Tényleg, majd még én állok neki nyomozgatni, hogy hátha mégis jogosult valahogy. Egyébként igényelje meg bátran, legfeljebb elutasítják.
nov. 23. 09:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!