Mit kell tennem?
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.
9 hónapos a kisfiammal vagyok itthon GYEDen és jelenleg 10 hetes várandós vagyok.
Ezt hogyan kell közölni a munkáltatónak, (drogériában dolgoztam előtte) annak érdekében, hogy “minél több pénzhez jussak?”
Ilyenkor a GYEDet szüneteltetni kell és utána visszamenőlegesen ki kell venni az összes szabadságot és utána beadni a 91 napos igazolásos papírt, majd arról, hogy ismét várandós vagyok? Nem rúghatnak ki a “szabi” alatt, ha szüneteltetem a GYEDed?
Fogalmam sincsen, hogy ez hogyan működik!
Aki tud segíteni vagy tanácsot adni, annak megköszönöm!
#7 Csak ahol a munkaügyes nem dátumoz vissza 30 nappal korábbra neked jófejségből papírt, ott ez nem így működik.
Egy kis cégnél, ahol csak egy esetleg nem túl együttműködő főnökkel tudsz kommunikálni és külsős könyvelő van ott nem sétálhatsz be, hogy veszélyeztett terhes vagyok holnaptól táppénzre szeretnék menni, mert jobb esetben ott tesz keresztbe ahol tud, rosszabb esetben rád akaszthat egy pert táppénz csalás miatt.
Előbb kell megszűntetni a fizetés nélküli szabadságot, minthogy táppénz javaslat lenne. A munka törvénykönyve szerint onnantól, hogy jelzed, hogy szeretnéd megszűntetni a fizetés nélküli szabadságot 30 nap múlva szűnik meg a fizetés nélküli szabadság. Ez fix. Attól, hogy valahol visszadátumoznak kérelmeket nem lehet megtenni mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!