Itthon vagyok a kislányommal,aki most május 24én tölti a hármat,viszont érkezik a kistesó 8hetes várandós leszek lassan!Ilyenkor mit kell tennem a munkahelyemmel kapcsolatban?
Én nekem volt ilyen az első és a második gyerekem között. Nekem amiatt kellett táppénzre menni, mert az első terhességnél a 2.trimesztertol feküdni kellett, kinyílt a mehszajam és megrovidult a mehnyak. Így fenyegető koraszülés veszélye állt fenn és sajnos ezt nem felejtették el a második terhességnél sem mindig meglobogtatni. A másodiknál így végig gyógyszert szedtem (progeszteront) és sokat kellett feküdni. Görcsöltem is, és az elején pecsételtem is sajnos. Bonusznak cukros lettem és magasvernyomasos.
En bementem és kértem a fizetesnélküli megszüntetését egy nyilatkozatban és amint az megtörtént, táppénzre mentem veszélyeztetett terhesség miatt. Kb ennyi. Annyi, hogy 30 napja van a munkáltatónak válaszolni a fizetesnélküli megszűntetési nyilatkozatra.
7-os, menjél el pszichológushoz, ha téged ennyire megérint, hogy lepontoznak Gyakori. Komolyan. Nem normális ez a kiakadás, vegyél be Xanaxot, hihetetlen, hogy minden kérdés alatt pár komment után mindig jön, aki elkezd azon sírni, hogy lepontozták.
Hát ki nem sz*rja le????? Kit érdekel, ezen ennyire ki kell akadni, irigy dögözni meg minden? Te jó ég, ne legyél már ilyen idegsokkos, a gyerekeiden vezeted le az ilyet, vagy mi?
Elmész nőgyógyászhoz, meg állapítja (hamisan), hogy veszélyeztetett terhes vagy, szólsz a munkáltatódnak, hogy visszamennél dolgozni, majd viszed is a táppénzes papírt.
Igen, ez táppénzcsalás, a csalás részét az orvos követi el, amikor megállapítja, hogy veszélyeztett terhes vagy miközben nem. Igen, mindenki így csinálja. Igen, ez Magyország, ilyenek a magyarok, mindenki a saját jólétét nézi, mindenki magának kaparja a gesztenyét, aztán ezt ki pozitív ki negatív tulajdonságnak tartja, mindenki eldönti maga.
Hivatalosan bölcsödébe kellene adni a 3 évest vagy bébiszitter fogadni, neked pedig vissza kellene menned dolgozni, majd 4 héttel a szülés előtt kezdheted a szülési szabadságot.
Vagy kérheted hogy maradj fizetés nélküli szabadságon ellátás nélkül, a szülés előtt visszamész dolgozni, (de valójában nem mesz, mert) kiveszed a bennmaradt szabadságaidat, majd jöhet a szülési szabadság (nem tudom most fejből mennyi lehet maximum az eltelt idő az előző gyerek után járó gyed és a következő gyerek születés között, hogy az előző gyerek előttiből számolják, vagy itt hogy van a szabályozás, lehet necces lenne kapsz-e csedet egyáltalán.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!