Lemondani a gyed-et az én vagy a munkáltatóm dolga?
Szültem, még januárig csed-en vagyok.
Szülés után egyben igényeltük a csed-gyedet a munkáltatóm javaslatára.
Több ismerős tanácsára viszont már nem szeretném a gyed-et. Jobban járunk anyagilag, ha férjem igényli.
Felkerestem a munkaügyet, azt mondták semmi akadálya, de a gyedet ők nem tudják lemondani. Ez valóban így avn? ezt tényleg nekem kell, vagy csak ők nem akarják? Neten semmi infót nem találtam róla, hogy ezt hol és hogy kell.
Ne ismerősökre hallgass, mert nagyon pórul járhatsz vele.
Járj utána a hátrányainak is.
Ha terveztek még babát azelőtt, hogy egy évre vissza mennél dolgozni, akkor pl. az után a baba után csed helyett csak gyesre leszel jogosult...
Köszi mindenkinek, hogy nekem esett :D
Igen, azért gondoltam, hogy nem nekem kell, mert igényelni is a munkáltató igényelte meg, nem én. Pontosabban a munkáltatómnak kellett beadnom minden papírt, ők küldték tovább. Nem tudtam, hogy nem e így van a lemondás is, hogy azt is nekik kell beadnom, ők meg továbbítják.
Köszi 5#!
6!
Tudom, nekem kell magamnak fizetnem utána a tb-t. Több gyereket meg nem szeretnénk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!