Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ki az a bolond aki GYETre...

Ki az a bolond aki GYETre megy es nem dolgozni?

Figyelt kérdés

Egyre több olyan edesanya mondja vagy olvasok róla hogy a gyermek 3 eves kora utan nem visszamennek dolgozni hanem GYETre mennek. 26.000 Ft-ert ahelyett hogy dolgozni mennének 3-400.000-ert meg többert.

Közbe a gyerek oviba, suliba.

Ennek mi ertelme? Ki csinálja ezt? Es a ferjek miert hagyják ezt?

szept. 24. 09:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%
Lehet a férj hazavisz 3-4 millió forintot, ahhoz képest meg az a 280ezer, amit anyu hazavinne mondjuk tanítónőként portio minor, nem ér annyit, mert a családi budget meg sem érzi, se cserébe lehet fejet vakarni, ha a gyerekek sorban betegek, vagy külön foglalkozásokra kell vinni. Így legalább fixen van valaki, akire lehet számítani, nincs gond abból, hogy ki vesz ki szabit/megy táppénzre, ha taknyol a gyerek, mindig van otthon valaki ügyelet intézni, szervezkedni. Ismerek több ilyet, működik. Ilyen felállásban én is hülye lennék dolgozni, de olyan végzettségem van, amivel sokszor többet is hozok haza, mint a férjem, de ugyanannyit minimum, és hát nem 3-400ezret, így én ezt nem csinálnám.
szept. 24. 11:52
 12/15 anonim ***** válasza:
97%
3 gyerekünk van, 13, 8, 4 évesek. Én mindegyik 2 éves korában menten vissza dolgozni. Egy rohanás az életem. Szerencsére teljes HO-ban vagyok, így tudom őket suttyomban munkaidő alatt logosztikázni, na de a munkát attól be kell pótolni, tanulni velük, mosni, főzni, takarítani. Ha megtehetném, én is itthon maradnék, jól esne néha 5 óránál többet aludni hétközben. Na meg jó lenne ha nem mindig én lennék az az anyuka, aki elfelejt valamit bepakolni, tartani valamilyen határidőt az oviban/suliban stb. Három gyerek van 3 intézményben, mindig van ami lemarad, kimarad. Bár mindenki otthon maradhatna ameddig nem lesznek önjárók a gyerekek.
szept. 24. 12:48
 13/15 anonim ***** válasza:
32%
Én nem vagyok karrierista. Egy gyerekem van eddig, de semmiképpen nem tervezem bölcsibe adni, akkor sem, ha nem jön 2 éves koráig a következő. A legerősebb érv, hogy feltenem a bolcsis környezettől, mivel dolgoztam ott, tudom, milyen "kedves" nevelők vannak rengeteg helyen. És a másik: azt sem várom, hogy én visszakerüljek a munka világába. Nem is a munkával van a baj, dolgos vagyok amúgy. Viszont az intrikus felnőtt társaság egyáltalán nem hiányzik. Sokkal nyugodtabb és jobb nekem a gyerekemmel itthon. Ilyen is van. 2 gyereket tervezünk, és nem vagyunk milliomosok, szóval előbb-utóbb vissza fogok menni dolgozni, de én ki merem mondani, hogyha a férjem letenne mondjuk pár milliót havonta az asztalra, és azt mondaná, nem muszáj dolgoznom, továbbra is "csak" a gyerekeket és a háztartást lássam el, én szívesen maradnék itthon. :)
szept. 24. 13:16
 14/15 anonim ***** válasza:
80%

Azért legalább 3 kisebb gyerek mellett nem sétagalopp az élet. Egy hónapja beszélgettünk az egyik volt munkatársammal, ezer örömmel menne ő dolgozni, vágyik rá, hogy legyen valami szellemi kihívás az életében, de három 3-7 év közötti gyerek, a logisztikájuk és a háztartás kitölti az egész napját. Abban bízik, hogy ha a legkisebb is óvodába kerül, jobb lesz, de nem biztos benne.

Megjegyzem, 3-400 ezres fizetés a legtöbb 3 gyerekes anyának a vágyálom kategória. Még akkor is, ha a 8 órás fizetést nézzük, de ennyi gyerek mellett az brutál. Ha a régi munkahelyére visszavárják, már örülhet, ha újat keres, akkor meg nem a fizetés lesz a legfontosabb, hanem hogy részmunkaidős, gyerekek mellett is végezhető legyen, de leginkább az, hogy felvegyék. Anyukám annak idején azért volt egy darabig főállású anya, mert 4 gyerekkel senkinek sem kellett a munkaerőpiacon.

szept. 24. 14:13
 15/15 anonim ***** válasza:

Csakhogy tisztázzuk.

A Munkatörvénykönyv alapján a gyermek 3 éves koráig kérheti a szülő a részmunkaidős foglalkoztatás, míg 3 vagy több gyermeket nevelő munkavállaló* esetén, a munkáltató a gyermek 5 éves koráig köteles a munkaszerződést az általános teljes napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani.

4 órában nem fog senki 3-400 e keresni.

3 gyermek mellett dolgozom 4 órában.

Többet mint a Gyet, de még ez is lófsz. Egy havi penny nagybevásárlás.

szept. 24. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!