Alapból az államkincstár fizeti a CSED-et, GYED-et.
Viszont egyik alapfeltétele, hogy a szülés pillanatában legyen biztosítási jogviszonyod, másik, hogy 2 éven belül meglegyen a 365 nap jogviszony.
(Felesleges a munkaügyes, hidd el, körbejártam a témát, mivel nekem is problémás volt a dolog, amit meg kellett oldani.)
szept. 22. 10:40
12/18 anonim válasza:
Ja, és a #7 utolsó bekezdését ajánlom leginkább a figyelmedbe, már ami a lehetőségeidet illeti, ha esetleg minden kötél szakad.
szept. 22. 10:42
13/18 anonim válasza:
Kérdező, te fogsz pofára esni, mikor hiába igényled meg a csed-et, mert több mint 42 napja nem lesz jogviszonyod. És ha épp munkanélkülin leszel, akkor meg szintén jóval kevesebb is járhat, mint amire számítanál. És hiába fogsz hisztizni, senki nem fog neked csed-et fizetni.
szept. 22. 10:47
14/18 anonim válasza:
Mindenki hülye, csak te vagy helikopter...
Menj csak nyugodtan a munkaügyre, ott is ugyanezt fogják mondani. Próbaidő alatt nem vagy védett. Amúgy is lenne pofád új munkahelyről egyből szülni menni? Táppénzre is csak annyit mehetsz, amennyit dolgoztál, csak mondom.
szept. 22. 11:50
15/18 anonim válasza:
Pedig a többiek jól tudják. Ha nincs biztosítási jogviszonyod éppen, akkor nem jár CSED (ebben talán a munkanélkülivel lehet játszani kicsit), plusz próbaidő alatt terhesen sem vagy védett.
szept. 22. 12:57
16/18 anonim válasza:
Én bérszámfejtő vagyok, hidd el jól írják a többiek.
szept. 22. 21:24
17/18 anonim válasza:
Abban a pillanatban is élő munkaviszonynak kell lenni amikor szülsz, különben ba.hatod a 22hónapodat, mert nem leszel jogosult semmire, csak a 28ezer gyesre!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!