Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A 30 év alatti anyák kedvezmen...

A 30 év alatti anyák kedvezmenyet a máktól kell igényelni?

Figyelt kérdés
Én eddig úgy tudtam, ez is automatikusan megy, mint a 25 év alattiak kedvezménye, amibe beleestem, aztán pont betöltöttem a 25ot, amikor szültem. A csedem kb annyi volt amúgy, mint korábban a fizetésem, a gyedem 184.000, 326.000 a bruttó berem, tobb év munkaviszony után jöttem el. Én azt hittem, ebbe már bele van kalkulálva a 30 év Alattiak kedvezménye, de most olvastam, hogy ez amúgy nem automatikus.🤦 Tudom, előbb kellett volna tájékozódnom..tavaly októberben szültem. Szóval a máknak kell beküldeni az igénylő lapot?
aug. 13. 19:06
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy a mák küldi a gyedet
aug. 13. 19:06
 2/8 anonim ***** válasza:
56%
A gyednek van maximuma. Hiába vagy adómentes, nem kaphatsz többet mint a plafon.
aug. 13. 20:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, 200 felett van azért a maximum, nem 184
aug. 13. 20:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Most oké, hogy amikor eljöttél annyi volt a bruttód. És elötte?

Mert nem az aktuális fizetésből számolják

aug. 13. 21:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha 360 volt a bruttód. Ennek a 70%a 252.000

Ebből lejön 15% szja és 10%nyba meg is van, hogy 189ezer.

És igen, oda kell beküldened.

aug. 13. 21:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem 360, 326 volt
aug. 13. 21:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja, és amúgy pár ezerrel volt talán kevesebb, mielőtt eljöttem, nem tudom mar
aug. 13. 21:54
 8/8 anonim ***** válasza:
50%
Nem a máknak kell beküldeni, hanem a munkáltatónak kell leadni. Ha tb kifizetőgely akkor azért, ha meg nem akkor meg azért, mert ő tudja jelölni az igénylésen, hogy kéred a kedvezményt.
aug. 13. 22:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!