Ilyen esetben mikor és milyen juttatást kaphatok?
Sziasztok, van, hogy 8 hetes terhes vagyok és borzalmas hanyingerrel, hányással küzdök napi szinten. Már mindent kipróbáltam, naponta 2 szem vombeet szedek és így is rosszul vagyok, ami lenne probléma, ha nem kellene bemennem dolgozni. Viszont próbaidőn vagyok és félő, hogy elküldenek, táppénzen vagyok, de nem tudom mennyire fogják ezt tolerálni, nem mondtam el még, hogy terhes vagyok.
A kérdés az, ha most engem elküldenek, a munkahelyről, akkor , hogy lesz a gyermek születésnapra fennálló biztosítás? Mert ugye a gyed hez az kelleni fog.
Vagy ilyenkor milyen jövedelmi lehetőségeim maradnak, a gyermek születéséig?
Segítségeteket nagyon köszönöm.
Kicsit kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz.
Párom kereső, de azért az nehéz lenne, ha egyedül kellene minden kiadást állnia, hitelek mellett.
Ha elküldenek próbaidő alatt - nem kell indokolniuk, miért -, akkor semmilyen pénzt nem fogsz kapni, csak a huszonezres gyest.
Nem is értem, hogy van ennyi esze embereknek, hogy próbaidő alatt sem képesek védekezni.
Kérdés, hogy előtte dolgoztál-e annyit, hogy ha elküldenek, akkor kaphass állaskeresésit?
Ha igen, jókor igényelve kaphatsz csedet a minimálbér után.
Mielőtt ítélkezel, már régóta szeretnénk kis babát, hát most jött össze. Ezért nem fogom elvetetni...
Igen dolgoztam, sajnos az előző munkahelyemről elkellett jönnöm, mert egészségügyileg megsinylettem.
Nem így terveztük, de ez van.
Mennyit dolgoztál az előző helyen? Mennyi megszakítás volt a két munkahely között?
Mennyi ideig vagy próbaidő? Határozott vagy határozatlan szerződésed van?
"Mielőtt ítélkezel, már régóta szeretnénk kis babát, hát most jött össze"
De ember, ha tudod, hogy próbaidő alatt úgyis elküldenek terhesen, akkor miért nincs annyi eszed, hogy azt a 3 hónapot kihagyd? Vagy ha tudtad, hogy ez lesz, tényleg, miért most aggódsz?
Hát tudtad, hogy ez benne van a pakliban, vállaltad, akkor utólag nem értem a stressz okát.
Hitelek mellett próbaidő alatt teherbeesni igen nagy felelőtlenség és ugye ezekhez jönnek majd a gyerek kiadásai és ha neked nem jár fizetés, akkor a te költségeid is. Egy embernek ezt kitermelni nem könnyű.
Semmit nem írtál amire lehetne érdemben válaszólni. Mennyi idő telt el a 2 munkahely között stb.
Próbaidő alatt simán kiraknak, ha kiderül, hogy terhes vagy. Miért is fizessen utánnad valaki, ha kb semmit nem dolgoztál érte. Próbaidő alatti táppénzt se nézik mindenhol el. Van ahol alapból elküldik az ilyeneket amikor az lejár.
Gondolkodni kellene. 3 hónapig gumit húzni és kész.
Ha válaszolsz a már felmerült kérdésekre, korrektebben tudunk válaszolni.
Egyébként a legrosszabb forgatókönyv, hogy a gyerek fél éves koráig gyes-t kapsz, utána apuka igényli a gyed-et, majd megint gyes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!