Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ebben az esetben jár nekem is...

Ebben az esetben jár nekem is a CSED?

Figyelt kérdés
2023.03.20.-tól van bejelentett munkahelyem! 2024.03.24.-től táppénzen vagyok itthon, mivel augusztus 3-ra vagyok ki írva a kisbabával! Így jár nekem is a CSED ugye? A tb-m folyamatosan biztosítva volt egyébként. Volt előtte is munkahelyem de sajnos immel-ámmal voltam bejelentve...
júl. 12. 13:35
 1/7 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, hogy az elmúlt 3 hónapot nem nézik, hanem az azt megelőző 180 nap átlagát fogják.
júl. 12. 13:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem VOLT, hanem VAN.

Táppénz alatt is él a biztosítási jogviszonyod, hisz eleve az élő biztosítási jogviszony miatt lehetsz táppénzen.

Amível kevered az az, hogy ellátás nem lehet ellátás alapja, így nyilván nem a táppénzedből fognak számolni, hanem átugorják.

júl. 12. 13:48
 3/7 A kérdező kommentje:
De akkor az a lényeg, hogy járni fog?!
júl. 12. 13:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen.
júl. 12. 13:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az az igazság, hogy én ezt már körbe jártam személyesen és telefonon is de annyira gyorsan és lekezelően mondanak el mindent, hogy nem merek vissza kérdezni. A munkahelyem táppénz kifizető hely így konkrét tájékoztatást nem is adnak csak az általánosat mondják el. Viszont a munkahelyem irodáján állandóan cserélődnek az emberek és egyik bénább, mint a másik. Mindenért berángatnak, az egyik ezt tölteti ki velem a másik azt és mindig van amit nem fogad el a MÁK. Emiatt írtam ki ezt a kérdést, mert kicsit beparáztam nem szeretnék a párom költségein itthon lenni.
júl. 12. 13:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Elvileg jövő héten már meg is igényelheted, mivel a szülés várható napja előtt 4 héttel már lehet.
júl. 12. 14:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom 28 nappal.
júl. 12. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!