Bölcsi+gyed munka nélkül?
Óraadó tanárként dolgozom megbízási szerződéssel, ami június 21-én lejár, majd szeptemberben újraindul, így nyáron munkanélküli leszek. Gyermekem 2 év alatti, bölcsibe jár. Nyáron nem viszem, de nem kiiratom, csak simán itthon marad. GYED-et a férjem igényli, neki rendes 8 órás bejelentett állása van.
Kérdés: ha nem iratkozunk ki a bölcsiből, jogosultak vagyunk továbbra is a GYED-re nyáron azidő alatt, amíg én nem dolgozom? Számít, hogy viszem-e bölcsibe, vagy csak az, hogy be van-e iratkozva?
Minden bölcsiben más. Nálunk nincs szünet.
És természetesen nem viszem nyáron, ezt írtam is.
Én is úgy tudom, hogy az igénylőnek kell dolgoznia GYED tekintetében. De őszintén? Amilyen gyorsan mennek a dolgok, kb. ki sem szűrnének a rendszerben mire visszakerülsz állományba...
Azt tudakold meg, hogy a bölcsinek van-e kifogása. Nálunk pl. félévente kérnek mindkét féltől új munkáltatóit. Ha nincs, kirakják a gyereket. De nálunk brutál túljelentkezés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!