GYED alatt részmunkaidő?
Sziasztok! Családi okok miatt messze költöztem s jelenlegi munkahelyemtől, ahol most fizetés nélküli szabadságon vagyok 2025 februárig, itt 2 éves kortól veszik fel a gyereket a bölcsibe.
Felvettek egy helyre, heti 20 órába. Amúgy is kénytelen lennék felmondani a mostani munkahelyemen, mert nem fogok tudni oda visszamenni jövőre.
Ha felmondok, de esetleg mégsem sikerül ez a részmunkaidő, kapni fogom ugyan úgy a GYED-et?
Eszedbe ne jusson egyelőre megszüntetni a régi jogviszonyt, maradj csak ott szépen fiznélkülin. Ettől még dolgozhatsz, és kapod tovább a gyedet is.
Ha neadjisten egy év múlva újra terhes szülsz, két jogviszonyból válhatsz jogosulttá...
#2 GYED mellett szeretnék dolgozni, mert elhagyott minket a férjem egy csomó tartozást hátrahagyva. Nem szívesen mondanék fel én sem, de visszamenni tutira nem fogok tudni menni jövőre, egyszerűen nem fogok tudni a mostani lakhelyemről bejárni. Teháa akkor a főállásban engedélyezni fogják, hogy máshol dolgozzak, amíg náluk fizu nélkülin vagyok?
Bocsi, hogy értetlen vagyok, de annyi mindent olvastam már és ismerősök is mind mást mondanak...
"Tehát akkor járható út fizu nélküli szabadság alatt máshol dolgoznom"
Nem feltétlenül. Nézd meg a munkaszerzodesedet, nincs e benne kitétel másik munkaviszonnyal kapcsolatban amíg nálunk állományban vagy.
2 hallottál már az extra gyedről?
Attól hogy gyeden van dolgozhat akár 8 órában, és gyedet is kap + a fizuját is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!