Szép napot mindenkinek. Én olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy.. Kint élünk párommal Németországban És a közel jövőben szeretnénk gyermeket vállalni,de én kint részmunkaidőben dolgozom (Teilzeit),így jogusolt leszek a gyesre,gyedre ?
Akkor rosszul fogalmaztam,
Részmunkaidőben dolgozom itt kint ,és itt szeretnék fel venni támogatást, de hogy ezekre jogosult vagyok részmunkaidősként? Vagy teljes munkaidőkell
Ezt miért nem német oldalon kérdezed? Innen mi honnan tudnánk?
gutefrage.net
Nem nektek szólt a kérdés, nektek ezt nem kell tudni... Ellenben igen sok ember él Németországban, aki használja a gyakorit.
"Mennyi szülői támogatás jár Németországban?
A támogatás összege a gyerek születése előtti kereset összegétől függ (akár Németországban, akár Magyarországon szerezték): minél alacsonyabb volt a korábbi kereset, annál nagyobb %-a lesz az Elterngeld. Ez alapesetben a kieső nettó jövedelem 67%-a. Ezen kívül azt is figyelembe veszik, hogy van-e szülés után más jövedelmed (ha pld. munkába állsz) és hány kisgyereked van."
"Szülők támogatása: a gyermek születésétől kezdődően legfeljebb 14 hónapig jár, a szülők dönthetik el az időszakot. Fontos, hogy az összeg ugyanannyi, csak kiválaszthatod, mennyi idő alatt utalják neked. Amíg folyósítják, addig nem kell dolgozni. A támogatás nagyon rugalmas konstrukció, mivel a szülők felváltva, vagy megosztva párhuzamosan is felvehetik, attól függően, hogy melyikük akar gondoskodni a piciről, és hány órás részmunkát akarnak mellette vállalni."
Nem ír minimum órát.
Ausztriában élünk így nem tudom mennyire releváns a válaszom,de itt az utolsó három havi fizetésed határozza meg hogy mennyi pénzt kapsz.
Mindenképp jogosult vagy rá,de minél kevesebb a fizu,értelemszerűen annál kevesebb a "gyes" is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!