Gyerektartás visszamenőleg, hogy is van?
Nos következő hét kedden válunk a volt párommal. Röviden annyi, hogy minél előbb elszeretném hagyni a környéket a gyerekekkel (nagy gyerekek már megbeszélve velük a dolgot) mert az apa lépett rossz sövényre. Ebből a visszamenőleg gyerektartásból tervezem ezt megtenni viszont nem nagyon tudok rola még semmit. A kérdéseim a következők, hogy tudjak általatok valami okosságot felszedni erről. Ugye kedden válunk, válás után kell beadni ezt a papírt, hogy az apa igényli ezt dolgot, hogy visszamenőleg azt a 8hónapot kifizessék? Azt miből számolják ki, hogy mennyi 1 havi összeg a 8-ból? Igénylés mennyi idő mire ezt az összeget majd kézhez kapom?
Jaj azt elfelejtettem említeni, hogy 3 gyermekről lenne szó.
Nem jár visszamenőleg semmi!
Amikor lesz róla hivatalos dokumentum, hogy ettől a dátumtól kezdve a gyerekek nálad vannak elhelyezve, na majd onnantól kezdve fog a másik szülő gyerektartást fizetni. Az, hogy a válás előtt is egyedül nevelted a gyerekeket és a párod egy fillérrel nem járult hozzá, a kutyát nem érdekli. Főleg, hogy bizonyítani sem nagyon tudod ezt, mert a párod simán állíthatja az ellenkezőjét. Talán, ha írtok egy hivatalos dokumentumot erről, hogy a párod mióta nem fizet bele semmit a gyerekek eltartásába és ezt a párod is aláírja. Illetve 2 tanú és közjegyző hitelesíti ezt a dokumentumot, na akkor talán követelhetsz vissza valami kártérítést a párodtól. De alanyi jogon nem jár!
Akkor a valosag:
Ha azért beszélsz 8 hónapról, mert 8 hónapja éltek külön és apuka nem járult hozzá a gyerek tartasahoz konkrétan, akkor igényelhető gyerkemtartasdij. Nem 8, hanem 6 hónapra visszamenőleg, méghozzá attól a naptól 6 hónapra vissza, amikor beerkezett a bíróságra a gyermektartasdij iránti kérelem. Tehát ha ma adod be, akkor mától októberig. A havonkenti összeg azonos lesz minden hónapra.
"Az, hogy a válás előtt is egyedül nevelted a gyerekeket és a párod egy fillérrel nem járult hozzá, a kutyát nem érdekli. Főleg, hogy bizonyítani sem nagyon tudod ezt, mert a párod simán állíthatja az ellenkezőjét"
De, érdekli. Nem, nem kell az igenylonek bizonyítania semmit, a kotelezettnek kell bizonyítania, ha fizetett. Ez konkrét azt jelenti, hogy banki átutalási igazolást, vagy átvételi elismerését tud bemutatói, amin szerepel hogy gyermektartasdij x hónap.
"Én úgy értelmezem, hogy anyuka bizony még egy háztartásban él apukával. Sehol nem írta, hogy elköltöztek volna csak azt, hogy tervben van."
Szerintem de: "hogy minél előbb elszeretném hagyni a környéket" . Nekem ebből az jön le, hogy nem élnek együtt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!