Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás visszamenőleg...

Gyerektartás visszamenőleg emelhető?

Figyelt kérdés

Emelhető visszamenőleg a gyerektartás?

Mennyi gyerektartást állapíthatnak meg?

Ha 2 éve megegyeztünk egy összegben most van esély rá hogy elfogadják a visszamenőleges emelési kérelmet?

Megéri ügyvédet fogadni vagy engedjem el?

2022. szept. 16. 23:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs, de a jövőre nézve igen. 2 évente lehet felülvizsgálatot kérni, és emeltetni, ezek szerint ez most nektek aktuális.

Őszintén a kérdést sem értem, hogy hogy jut eszedbe.

2022. szept. 16. 23:41
 2/12 A kérdező kommentje:
Azután hogy kaptam egy hivatali levelet hogy két évre visszamenőleg kérelmezve van az emelés, szerintem mindenkinek eszébe jutna, hogy ilyet egyáltalán lehet-e!
2022. szept. 16. 23:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem olvasd el még1x, nem szerepel rajta a visszamenőleg.
2022. szept. 17. 00:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Rendesen fizetted a gyerektartást?
2022. szept. 17. 01:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet visszamenőleg emelni.
2022. szept. 17. 02:18
 6/12 anonim ***** válasza:
56%

Olvasd el mégegyszer. 2 évente lehet emeltetni. Gondolom ebből érthettél valamit félre.

Mondjuk egy pénzéhes nő sokmindenre képes. Lehet szó szerint idézi a levél. 🤣

Nyugi, ha mégis így van, megadni úgysem fogják.

2022. szept. 17. 07:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Visszamenőleg nem lehet emelni. Követelni lehet visszamenőleg 6 hónapra az elmaradt, vagyis nem fizetett gyerektartást.

Viszont 2 évre visszamenően azt sem.

2022. szept. 17. 08:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Rendesen fizettem minden hónap 10-ig, az van benne hogy visszamenőlegesen kéri az emelést, és hivatalos ügyvéddel nyújtatta be, benne van az is, hogy költségmentességet is kér és hogy visszamenőlegesen kéri az emelést fizessek ki egy összegben 240ezret az elmúlt egy évre visszamenőleg, pedig mindent pontosan fizettem.
2022. szept. 17. 09:56
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérni bármilyen hülyeséget lehet. És van olyan ügyvéd is, aki nem próbálja a realitások felé terelni az ügyfelet, hanem ha hülyeséget kell kérelmezni, akkor leírja azt. Ő pontosan tudja, hogy az ügyfele úgyse kapja meg, de ha óradíjban dolgozik, akkor neki megéri a hülyeséget leírnia az ügyfél kérésére.
2022. szept. 17. 10:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Tehát fogadjak ügyvédet, mert hogyha még 240et el is kér perköltségbe, legalább nem a nőnek adom, mert úgysem fogják visszamenőleg elfogadni?
2022. szept. 17. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!