Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYED alatt igényelhető táppénz ?

GYED alatt igényelhető táppénz ?

Figyelt kérdés

Október végén születik a kistesó. Igényelhető táppénz ? Ha igen, hogyan ?

Lehet valamilyen hátrányunk ebből ? (Pl ha munkáltató nem együttműködő, mivel ha jól tudom őt is érinti anyagilag )

Megj.:

A párom nem szeretne már oda visszamenni dolgozni ha aktuális lesz, erről a főnöke is tud nagyvonalakban.

Veszélyeztetett terhesség áll fenn (valós )

Kis vállalkozás 15-20 fővel

2024. márc. 29. 10:29
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Rendben,ez volt a lényeg.Tipikusan azaz ember vagy aki ha valamit máshogy gondol mint te akkor az a hülye.Menjél és legyél boldog azzal a plusz 1 nap szabadságoddal én ezt befejeztem.Szia
2024. márc. 29. 13:07
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

18# vagyok. Én csak azért szálltam be a vitába, hogy megvédjem valamelyest Melindát, mert engem baromi jól képbe helyezett Mt. hivatkozásokkal alátámasztva, pedig mint említettem (szerintem) nem egyszerű a helyzetem. Ez az infó ott a csoportban egy kicsit félrement, nem terjeszt hülyeségeket. :) Melinda azt mondja, ezzel biztosra lehet menni, hogy állományba kerül az ember, nem azt, hogy kötelező kivenni.

Viszont szerintem tény, hogy nincs könnyű dolga, ez egy sok-sok ezres csoport, ahol elképesztő sok az egysejtű anyuka (már bocsánat). :D Nyilván akinek nem inge...

2024. márc. 29. 13:13
 23/33 anonim ***** válasza:

[link]

PErsze aki se a szakmát nem tanulja meg rendesen, se továbbképzésre nem jár, az nem hallja, hogy minden alkalommal elmondják, nem kell egy nap szabadság...

2024. márc. 29. 13:17
 24/33 anonim ***** válasza:
0%
Itt sem állitotta senki hogy kötelező kivenni sőt még azt is leirtam hogy így biztosítva van arról hogy vissza rakják állományba.Szóval én minden szavaddal egyetértek.☺️
2024. márc. 29. 13:17
 25/33 anonim ***** válasza:
82%

Én is az elte ájk-ra jártam, plusz vittem tb kifizetőhelyet, most HR-en vagyok.

Nekem csak azon akadt meg a szemem hogy : " biztos hogy állományba kerüljön" Mi van??? Ha én beadom az fnsz megszüntetőt, a munkáltatónak kötelező vissza vennie. Nincs olyan hogy lehet állományba tesz, lehet hogy nem... Állományba kell tennie! Én több kismamának folyósítottam tp mellett gyedet, és senkitől nem kértem,hogy menjen szabira. Mi a szarnak? Szerintem ha beadom a fiz.nélküli megszüntetőt, és kiveszek 1 nap szabit, ha egy g*eci a munkáltató, még simán az is lehet hogy a kezembe nyomja az elbocsátásom leépítésre hivatkozva.

2024. márc. 29. 15:51
 26/33 anonim ***** válasza:
83%

25# Ha ezt tanultad, nyilván tudod, hogy várandósság alatt védett vagy. Ha beadod a megszűntetőt, majd a lejárta előtt egy héttel közlöd, hogy várandós vagy, akkor tök mindegy, hogy veszel-e ki szabit, vagy nem.

Egyébként kismamás csoportokban lehet jó sztorikat olvasni. Sokan küzdenek a munkáltatóval, mert nem akarnak ebbe belemenni, vagy csak úgy akarnának belemenni, hogy összes első gyerek után összegyűlt szabit ki akarják vetetni a munkavállalóval, stb. Szóval vannak cifra dolgok.

2024. márc. 29. 16:27
 27/33 anonim ***** válasza:
63%
Ugyanebben a helyzetben vagyok. Gyeden vagyok a 9 hónaposommal, szeptember végén szülök. Jó lenne elmenni tp-re, plusz 120-130 ezer forint azért nem mindegy. De nekem valahogy nem veszi be a gyomrom. Kérdeztem a főnököm telefonon, hogy mit szól hozzá, azt mondta megbeszéli a pénzügyessel, és majd visszahív. De valószínűleg az lesz, hogy elmegyek tp-re, és minden hónapban visszaadom neki azt a 30-40 ezret, amibe így kerülök neki. Így nem szúrok ki vele sem, és én is beljebb vagyok 80 ezerrel. Oké, hogy jogilag megtehetem, hogy elmegyek táppénzre, de nekem ez nem etikus valahogy. De senkit nem ítélek el, aki megteszi, ha nem bántaná a lelkiismeretem, én is megcsinálnám. De nekem erkölcsileg ez így lesz tiszta.
2024. márc. 29. 18:00
 28/33 anonim ***** válasza:
61%
27# Én is így éreztem. Főleg,hogy nekem a tp azt jelenti,hogy nem tudok dolgozni,de most alapjáraton sem dolgozom,tehát fura.:D Meg engem az is zavart,hogy azért tp alatt nyilván nem mozdul ki az ember,én pedig szerettem volna a családdal menni ide oda. Az valahol gusztustalan,mikor tpn van valaki,de közbe nyaralgatnak,kimozdulnak,stb. Érdekes. De ennek ellenére ez is csak a mi lelkiismeretünk,mert nyilván fordítva meg letojnák a mmunkáltatók lehet.
2024. márc. 29. 18:35
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell ebből egyáltalán lelkiismereti kérdést csinálni, ha a munkáltató partner a kérdésben. Jobb esetben évekig hasznot termeltél neki mielőtt szülni mentél és ha visszamész dolgozni is fogsz még jó sokáig. Néhány havi táppénz harmad normál helyet nem vág földhöz és mérget vehetsz rá, hogy fordított esetben ők zokszó nélkül kivennék a zsebedből. :)

Az államot sem kell olyan helyzetben sajnálni, ahol minden havernak, barátnak, cimborának milliárdok jutnak az adónkból, elfér, hogy egy kicsit a családok is jobban járjanak legalább ebben a néhány hónapban. Én ilyen formán egy fikarcnyi lelkiismeretfurdalást sem éreztem onnantól kezdve, hogy a munkáltatóm azt mondta részéről rendben van.

2024. márc. 29. 19:16
 30/33 anonim ***** válasza:
87%

28# vagyok. Igen,ez viszont igaz 29.

Mondjuk nem tudom ki az az idióta,aki ezt lepontozta,az hogy mi a véleményem. Sehol nem írtam,hogy lenézem azt,aki ezt bevállalja,csak nekem nem menne,ennyi. Attól még senkit nem bántottam. Viccesek vagytok..

2024. márc. 29. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!