Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYED alatt igényelhető táppénz ?

GYED alatt igényelhető táppénz ?

Figyelt kérdés

Október végén születik a kistesó. Igényelhető táppénz ? Ha igen, hogyan ?

Lehet valamilyen hátrányunk ebből ? (Pl ha munkáltató nem együttműködő, mivel ha jól tudom őt is érinti anyagilag )

Megj.:

A párom nem szeretne már oda visszamenni dolgozni ha aktuális lesz, erről a főnöke is tud nagyvonalakban.

Veszélyeztetett terhesség áll fenn (valós )

Kis vállalkozás 15-20 fővel

2024. márc. 29. 10:29
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem kellett nekem sem szabi.

Délelőtt bementem a munkahelyem munkaugyisehez, elmondtam mi van, megirta a fizetés nélküli szabi felfüggesztését, oda adtam a haziorvosomnak a nőgyógyászati javaslatot és attól a naptól kezdve tappenz én voltam.

2024. márc. 29. 12:36
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
9, nem gondolás kérdése. Semmi nem írja elő, az OEP nem kéri. Nem kell.
2024. márc. 29. 12:38
 13/33 anonim ***** válasza:
69%
Az ajánlott és a kötelező között van különbség.Biztos van oka hogy a munkajogászok ajánlják🤷🏼‍♀️
2024. márc. 29. 12:39
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

13, dehogy ajánlják, mutasd már meg, hol.

Én tb-szakelőadó végzettséggel bérezek és viszek kifizetőhelyet, ráadásul az elte-ájk munkaügy-tb-n tanulok. Sehol nem is tanítják így. Gyakorlatilag elveszel feleslegesen egy nap szabit a kismamától, ami jól jöhet később az ovis-bölcsis beszoktatásnál.

2024. márc. 29. 12:43
 15/33 anonim ***** válasza:
43%
Baba-mama pénzügy facebook csoport,méghozzá Bán Melinda.Leis írta már többször miért ajánlja.De nyilván ezt mindenki eldönti magának én nem sajnáltam 1 darab szabadságot abból a sokból🤷🏼‍♀️1 szóval nem mondtam sehol,hogy kötelező csak leírtam amit én láttam aztán majd mindenki tudja mit akar.
2024. márc. 29. 12:51
 16/33 anonim ***** válasza:
25%

Baba-mama pénzügy facebook csoport,méghozzá Bán Melinda

Akkor mondd meg neki, ne terjesszen hülyeséget.

2024. márc. 29. 12:56
 17/33 anonim ***** válasza:
0%
Bán Melinda, aki szt ha boltban dolgozol, a béred egy részét ki lehet fizetni áruval? NE ne röhögtess :D
2024. márc. 29. 12:57
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

8# vagyok.

Én is benne vagyok a csoportban és egyéni konzultáción is részt vettem nála, mert több munkaviszonnyal elég bonyolultnak éreztem az esetem. Szerintem az "ellátás alatt érkezik a baba" (vagy valami ilyesmi) doksiban is szerepel, hogy lehet és akár ajánlott is kivenni 1-2 nap szabit, ha biztosra akar menni az ember, hogy tutira állományba kerül, de nekem pl. a konzultáción mondta, hogy ez nem kötelező. Arra nem emlékszem a doksiban mi volt pontosan.

Én a munkáltatómnál is rákérdeztem, ők is elmondták, hogy nem kell egy napot sem kivenni, ha nem akarok.

2024. márc. 29. 12:59
 19/33 anonim ***** válasza:
81%
8-as,igen én is ezt mondom az eleje óta hogy nem kötelező.🫣
2024. márc. 29. 13:01
 20/33 anonim ***** válasza:
36%
Bán Melinda nem munkajogász.
2024. márc. 29. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!