GYED alatt igényelhető táppénz ?
Október végén születik a kistesó. Igényelhető táppénz ? Ha igen, hogyan ?
Lehet valamilyen hátrányunk ebből ? (Pl ha munkáltató nem együttműködő, mivel ha jól tudom őt is érinti anyagilag )
Megj.:
A párom nem szeretne már oda visszamenni dolgozni ha aktuális lesz, erről a főnöke is tud nagyvonalakban.
Veszélyeztetett terhesség áll fenn (valós )
Kis vállalkozás 15-20 fővel
Nem kellett nekem sem szabi.
Délelőtt bementem a munkahelyem munkaugyisehez, elmondtam mi van, megirta a fizetés nélküli szabi felfüggesztését, oda adtam a haziorvosomnak a nőgyógyászati javaslatot és attól a naptól kezdve tappenz én voltam.
13, dehogy ajánlják, mutasd már meg, hol.
Én tb-szakelőadó végzettséggel bérezek és viszek kifizetőhelyet, ráadásul az elte-ájk munkaügy-tb-n tanulok. Sehol nem is tanítják így. Gyakorlatilag elveszel feleslegesen egy nap szabit a kismamától, ami jól jöhet később az ovis-bölcsis beszoktatásnál.
Baba-mama pénzügy facebook csoport,méghozzá Bán Melinda
Akkor mondd meg neki, ne terjesszen hülyeséget.
8# vagyok.
Én is benne vagyok a csoportban és egyéni konzultáción is részt vettem nála, mert több munkaviszonnyal elég bonyolultnak éreztem az esetem. Szerintem az "ellátás alatt érkezik a baba" (vagy valami ilyesmi) doksiban is szerepel, hogy lehet és akár ajánlott is kivenni 1-2 nap szabit, ha biztosra akar menni az ember, hogy tutira állományba kerül, de nekem pl. a konzultáción mondta, hogy ez nem kötelező. Arra nem emlékszem a doksiban mi volt pontosan.
Én a munkáltatómnál is rákérdeztem, ők is elmondták, hogy nem kell egy napot sem kivenni, ha nem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!