Mi van ha szabadság alatt lesz beteg a gyerek?
A problémám az,hogy a bölcsis gyerekem mindig akkor lesz beteg amikor épp szabadságon vagyok( tavaszi szünet stb).
Sajnos addigra elfogadják a szabadságom és alá van írva,de sztornózni nem akarják pedig időben jelzem hogy ebből táppénz lesz.
Tud valaki egy jogszabályt vagy akármit amit a főnököm orra alá dughatok? Ki hogy oldja ezt meg a munkahelyén? Hogyan kéne eljárnom hogy sztornózni tudjam a szabadságom és táppénz legyen belőle?
Megjegyzem legutóbb is volt orvosi igazolás és így sem engedték a sztornót,pedig a táppenzbe vétel előtt már jeleztem hogy táppénzre megyek.
Előre is köszönöm.
Mivel így is a szabit írták be a táppénzes helyett látszik, hogy a céget nem érdekli, nem hiszi el. Ha egyszer egyszer előfordúl az oké, de mindig? Írtad, hogy ezen kívül is jársz táppénzre. Lehet ez a zavaró nekik, mintha kiakarnád játszani őket.
Nem kell a szent munkahelynek megfelelni, de ne csodálkozz, ha egyszer azt mondják, köszi, de keresünk mást.
Hol játszanám ki őket? Egyszerűen muszáj ugye előre kivennem azt a rohadt szabit ha vigyázni akarok a gyerekre a szünetre( megjegyzem ez nekem nem szabadság😅),aztán persze valaki megint behozza a beteg gyerekét ezért kb 1 hét bölcsi után újra beteg az enyém is. Azt pedig nem tehetem meg hogy ehh úgyis beteg lesz nem veszek ki szabit a szünetre,mert mi van ha nem lesz beteg?
Pont hogy az ő szabályaiknak felelek meg azzal hogy 2 héttel előbb veszek ki szabit. És hú de nagy buli otthon lenni egy lázas,síró gyerekkel...
Maradj már magadnak 41-es. Tudom mindenképp azt akarod mondani hogy csak egy újabb munkakerülő vagyok de képzeld minden gyerek beteges az elején, csak másnak van dadusa,nagyszuloje stb
Te is biztos otthon voltál ápolva anyukád által amikor beteg voltál,most akkor a te anyukád is csak egy lusta munkakerulo volt?
42!
"Nem folyton beteg,hanem mindig akkor betegszik le amikor szabin vagyok. "
A kérdező kommentje, a 39.
Hagyd kérdező, nincs gyereke. Barátnőméknél az ovit kezdte a gyereke, konkrétan azelőtt sose volt beteg, konkrétan mesélte, hogy 3 hónap alatt ha 3 hetet bent volt sokat mond és minden egyes betegségnél lefertőzte a családot is. Nálunk egyébként ezért jönnek vissza félállásba sokszor az anyukák és akkor is úgy állnak hozzá,hogy valószínű ugrik az a pár nap is. Na mindegy én ráhagyom kérdező bocsi ez a témát. Rabszolgasorsú emberekkel nem állok le inkább,anya ilyen,sajnos. Ha belerúgnak is csinálja, ha 0 alvással behívják 48 órára akkor is csinálja. Ha visszamondják a szabit a szabi napján akkor is csinálja. Bemegy hányással-fosással is,mert jaj mit gondolhat a főnököm. Ha karácsony napján behívják és pont a gyerekeinek sütött,akkor is bement,mert jaajj hát a főnök, a családot cserben hagyva. Nem egyszer sírt mert újra és újra kivette a szabit,már eltelt az év fele,de mindig visszamondták és bent maradt,pihenni meg nem tudott soha. Ti megérdemlitek egyébként,úgyhogy panaszkodni sem kell. Önbecsülése 0 az ilyen embernek,sajnos.
Szép napot!
Tegyük tisztába. Január óta dolgozom és eddig 2-er vettem ki szabit. Egyszer 1 napot mert magánorvoshoz kellett mennem műtét utáni kontrollra és most kivettem 1 hetet a tavaszi szünetre. Húú de sokat voltam akkor tp-n összességében... ja és ebben a gyerek mindig 2 hetet volt beteg,ebből 1 hetet voltam itthon 1 hetet még q férjem szóval hú de szar munkaerő vagyok amiért van pofám ápolni a beteg gyerekem...
Megjegyzem bezzeg a folyton cigiszüneten lévő kollégám aki látványosan kerüli a melót,most benyögte hogy jaj sürgősen kell szabi mert elfelejtett egy fontos dolgot ott bezzeg meg se nyikkantak a feletteseim. Én meg szépen előre szólok,de mivel a gyerek miatt leszek otthon forgatják a szemüket,rohadjanak meg.
Ez:"Tegyük tisztába. Január óta dolgozom és eddig 2-er vettem ki szabit. " tökéletesen ellentmond ennek: "Nem folyton beteg,hanem mindig akkor betegszik le amikor szabin vagyok"
Tehát ha idén voltál egy napot szabadságon a mafanorvos miatt, akkor q gyereked max most a tavaszi szünetben lehet beteg. Mondjuk érdekes higy ezt így előre látod, mert Magyarországon 2024ben március 28tol lesz majd tavaszi szünet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!