Mi van ha szabadság alatt lesz beteg a gyerek?
A problémám az,hogy a bölcsis gyerekem mindig akkor lesz beteg amikor épp szabadságon vagyok( tavaszi szünet stb).
Sajnos addigra elfogadják a szabadságom és alá van írva,de sztornózni nem akarják pedig időben jelzem hogy ebből táppénz lesz.
Tud valaki egy jogszabályt vagy akármit amit a főnököm orra alá dughatok? Ki hogy oldja ezt meg a munkahelyén? Hogyan kéne eljárnom hogy sztornózni tudjam a szabadságom és táppénz legyen belőle?
Megjegyzem legutóbb is volt orvosi igazolás és így sem engedték a sztornót,pedig a táppenzbe vétel előtt már jeleztem hogy táppénzre megyek.
Előre is köszönöm.
"A jelenleg hatályos munka törvénykönyve ugyan nem szabályozza, hogy mit kell tenni abban az esetben, ha szabadság alatt megbetegszik a dolgozó, de a szokásjog alapján úgy kezelik a kérdést, hogy betegség esetén orvosi igazolás ellenében utólagosan betegszabadságra váltják a távollétet."
Tehát törvény nincs rá, nem kötelező váltaniuk
"Amúgy ha nem írja alá a háziorvos, akkor válts. Nálunk bármikor bármit aláír. (Mondjuk én nem szoktam vele visszaélni.)"
Magyarán csal.
Hát mondjuk tényleg gáz,hogy erre nincs valami jogszabály. Jobban megéri? Igen,de gondolom akkor az ember máskorra venné ki a szabit vagy esetleg nem akarja,hogy nyárra ne maradjon,ha már egyszer úgy is beteg és nyilván akkor tp van. Nem is értem ezt hogy nem lehet elfogadni. Nem lehet utólag se kérvényezni? Vagy csak lusták az irodisták,mert 2-vel többet kell pötyögni? Azt gondolom bármi megoldható lenne,ha lenne rá emberi hajlandóság. Ez van,sajnos,kérdező. :/
Egyébként...Ha beteg a szingli egyedülálló barátnőm,tőle is kérdezik,hogy szabira megy vagy tp? Mindig hüledezik ki az a hülye aki inkább szabira megy mondjuk a nyári szabi helyett,holott ott a tp és tényleg beteg. Vagy nyaralni tp alatt mentek? Az viszont tényleg táppénzcsalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!