Mennyi CSED-et fogok kapni?
3+ éve vagyok a cégnél, utolsó 3 havi àtlag bruttó bérem 561.000.
Mivel a terhességem első pillanatától problémák voltak, így ki kellett vennem a júliusi hónapban 11 maradék munkáltató által fizett (a 15-ből )betegszabadságot,mivel nem volt még szívhang,nem tudtam 9-es kóddal elmenni tàppénzre. Mennyivel csökkenti így a CSED-et, és a GYES-t? A családi adókedvezményt egy összegben igénylem egy gyerek(aki még a hasamban van) után most az adóbevallàsban. Úgy tudom ez is számít..
"Úgy tudom ez is számít.."
Rosszul tudod, semmit se számít, mert 1, a bruttód a kiindulási alap, nem a nettó. 2, amit a nav most visszafizet, az nem jövedelem.
Egyébként ahhoz, hogy tudni lehessen, kevés az adat.
Se azt nem mondtad, hogy hány hetes vagy, se semmi lényegest. 6 havit néznek majd átugorva a táppénzes időszakot, de nem átugorva a betegszabit, az bekeszámít.
Ha innentől végig táppénzen leszel akkor a táppénz előtti utolsó 180 nap átlagát nézik, de csak a jogosultságot megelőző év január 1-jéig mennek vissza. Azaz ha jövő januárban születik akkor csak idén januárig mennek vissza, ha addig nincs 180 napod akkor 120 napot néznek, ha nincs 120 napod akkor 30 napot. Ha ebből a 30 napból 11 betegszabadság volt az bizony elég rendesen rontja a dolgot, és akkor nem is lehet magasabb a naptári napi összeg mint a minimálb~r kétszerese.
Nem számolt a utána, most még talán november-decemberi babáról van szó, ilyen esetben a csednél a 180 napból 11 napnyi ront a betegszabadság, de a gyedet már úgy fogják számolni, ahogy fent írtam, mert a gyed jogosultság kezdőnapja már mindenképp jövő évre esik.
Az adókedvezmények nem számítanak mivel a bruttó bért veszik alapul.
Oké, köszönöm,jobb is hogy 6 hónapot néznek, így 595.000. az átlag bruttóm.Akkor amit a kalkulátor mondd az teljesen valós? Hihetek neki?
Igen,tudom,a GYED nem lesz 300 ezer se nettóba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!