Ha GYED alatt jön meg a második gyerek mennyi CSEDET fogok kapni?
Hallottam olyat, hogy ugyanazt megkapom, mint az elsőnél, ami jó lenne.
És hogy lesz egyébként ez a csed gyed gyes dolog? 20 hónapos lesz az első gyerek, amikor jön a testvér. Hallottam, hogy két éves korig együtt kapom a csedet és gyedet-tényleg így van? és mi lesz utána? Gyed a másodikra, gyes az elsőre, vagy csak a gyed a másodikra?
előre is köszi!
hetente legalább 1 ilyen kérdés van. nem igaz, hogy ilyen nehéz használni a keresőt.
ha nem mész vissza akkor ugyanaz lesz az alap mint az elsőnél. párhuzamosan kapod az ellátásokat, mikor melyikre mi jár.
Szívesen!
Én 1 napot nem mentem vissza a 2 gyerek közt.
Kapom a nagyra ami jár, es ahogy meglett a kicsi, párhuzamosan kapom rá is, ugyan azt, amit a nagyra.
Szia! Elmehetsz táppénzre Gyed mellett. Kell írnod egy kérelmet, hogy lemondod a fizetés nélküli szabadságot.
A csed napi alapja a te életedben úgy alakul, hogy vagy a szerződés szerinti béred alapján, vagy a minimálbér 2szerese (400.000) alapján határozzák meg. Ezek közül a kevesebbet kapnád, KIVÉVE,(itt jön be a kedvezményszabály) ha az előző gyermekre kapott csed magasabb összegű, mert akkor ugyanaz lesz.
Próbáltam érthetően leírni, nem tudom mennyire sikerült, de máshogy ezt sajnos nem lehet elmagyarázni 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!