Mit tudunk ki használni?
Jön a második baba...
Az elsővel én voltam Csed-en most a férjem van vele Gyed-en..
Mire meglesz a pici a nagy lányom 1,5 éves lesz..
Apa igénybe veheti a naggyal a Gyest és a Picivel a Gyedet a munkája mellett?
Vagy ezt hogy lehetne megoldani?
Nekem ugye nincs munkaviszony szóval a Csed kilőve.
Mégis ki mondta? A munkáltató nem kötelezhet arra, hogy a neked járó GYED/GYES alatt dolgozz, és nem is rúghat ki emiatt. Ha a GYES lejárta után elküld, az más. De addig tök felesleges volt az egész.
Te ezt elhitted bárkinek is? És a férjed is? Nem volt senki a környezetetekben, aki felvilágosított volna titeket, hogy ez baromság? Nehezen hiszem el.
Meg aztán nem tudom, hol éltetek addig is. Szerintem még egy általános iskolás is tudja, hogy az anyukának joga van 3 éves korig otthon lenni a gyerekkel.
És ha betölti a 3 évet is??
Férjem 3 műszakban dolgozik szinte sosincs itthon...
A gyereknek óvoda én meg menjek reggel 5-kor majd este haza?
És a gyerek?
Ki hozza haza az ovibol? Ha le betegszik? Ti mit tennétek?
Nem értitek meg a helyzetem...
Mindenki csak szurkál hogy miért így csináltam...
Igenis olyan munkahely hogy a cigány ki van közösítve míg a magyar meg a román otthon van ünnepkor a cigány menjen be dolgozni karácsonykor is...
Ha nem mész be mehetsz a gyászba...
Majd jönnek a kérdések hogy miért nem váltok munka helyet azért mert nincs...
Mentem már szemetet is szedni, lapátolni, árkot is kapáltam, napszámban voltam, boltban is dolgoztam...
Minden munkát megfogok amit lehet..
De ha egyszer azt mondták hogy rendben kapsz gyedet ami 60-70.000 Ft de akkor minden nap gyere be... Mert ezt mondták!!!!!!!
Mert cigány vagy!!
Egy napi busz 1000 Ft+kaja+inni
Akkor meg se éri....
Ne pofázzatok már ennyit bazdmeg egy pár kérdést tettem fel ha arra nem tudsz válaszolni akkor tunj innen...
Ti is csak le nezitek az embert minthogy megértsétek...
De elegem van már...
Jogosult leszek a Csed-re mert az Ápolási is bele számit...
Arra a 6 hónapra át veszem apától nagyra a Gyedet..
Azután ő megy Gyedre a kicsivel és Gyesre a naggyal és mellette dolgozhat is...
Utána tudtam járni köszönöm szépen annak a pár embernek a segítséget!
Akik még csak pofáznak dugják fel magukba a véleményüket!
Itt lezártam!
Van buta magyar is, de téged nem ment fel, hogy cigány vagy. Buta vagy mint a tök.
Az ápolási pedig csak a nyugdíj szopgálati idejébe számít bele, de biztosítotti jogviszonyt nem keletkeztet.
Roxyka2 (kérdező) privát üzije nekem:
"Normális emberek?
Te mi vagy hogy így le tamadod az embert?
Gyere fbre bazdmeg le rendezzük megkereslek!
Előre kell gondolkozni mert sose tudni mikor dobják ki az embert a házból...
Nagyobb gyedet kap a férjem és már így is le tudtunk tenni pénzt ha kidobnak legyen mihez nyúlni...
Vagy mint anyósomat ki rugták nem vették fel máshová nem tudta eltartani a fiát bazdmeg felakasztotta magat...
Én ha kell eladom magamról az összes létező ruhát is de a gyerekek megkapnak mindent...
De nem mindegy hogy 200.000 Ft vagy 500.000 Ft...
Gondolkozz már bazdmeg
Gyere fbre"
Jaj, ez a c-type stílus de kiütközik. 😄
Nem, nem megyek Facebookra, hogy ott fenyegessen a hordád, te szerencsétlen.
Magyarázhatjuk neked, mit toltál el, úgysem érted. Mindenki hülye, csak te vagy az okos. 😄
Roxyka privátja engem is megtalált.
Üzenet tárgya: Anyadnak pofazz
Üzenet:
"Ja persze ott vagyok reggel 5-től este 5-ig...
A férjem 3 műszakban sosincs itthon ki hozta, vitte volna a gyereket óvodába?
Mi wtf? Ezt mondták mert cigány vagy nem érdekli őket kapsz bazdmeg gyedet de akkor járj be..
Meg se éri ..
Gondolkozz vagy kérdezz előbb..
Hülye gyerek"
Ez az a kategória, amikor valakinek gondolkodni, utánajárni nincs esze, csak másokat fenyegetni.
És nem, nem fogja fel, hogy oké, hogy a gyereke 3 éves kora után azzal a munkahellyel nem számolhat, de ezzel még van így rengeteg anyuka, akiknek mégis van annyi esze, hogy addig nem mond fel, amíg járnak neki juttatások.
A környezetében mindenki ilyen ostoba, tájékozatlan, és senki nem világosítja fel, ezt még meg is értem. De internetet használ, ahol kb. 10 mp lett volna kideríteni, hogy a munkáltató a gyereke 3 éves koráig nem kötelezheti munkavégzésre, nem is rúghatja ki. Ha mégis ezt mondja neki, és erre bizonyíték van, munkaügyi bíróság.
De olyankor nem nagy az arca, csak ha gyik-en kell privátban mocskolódni, fenyegetőzni.
Írt volna ki anno egy kérdést erről, aztán most nem lenne szarban.
Kérdező te gondolkozni is szoktál? Sehogy nem tudtak volna munkavégzésre kötelezni pici gyerekkel, hiszen gyerekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadságon vagy GYED alatt. Nagy hiba volt megszüntetni a munkaviszonyod, mert az első 168 napban csak anya vehet igénybe ellátást a babára. Esetedben ez GYES. Mivel az ellátásoknak egy kézben kell lennie, ezért a nagyra is vissza kell venned ami esetedben szintén GYES-t jelent. Tehát 168 napig csak 2 GYES-t fogsz kapni a gyerekekre és csak utána tudja apa megint vissza venni a GYED-et. Vagy a picire nem kapsz semmit és akkor a nagyra kapott GYED maradhat apánál. Ezesetben szintén magad után fizetheted a TB-t.
Nagyon gáz hogy másokat okolsz az ostobaságodért csak azért mert cgány vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!