Mit tudunk ki használni?

Figyelt kérdés

Jön a második baba...

Az elsővel én voltam Csed-en most a férjem van vele Gyed-en..

Mire meglesz a pici a nagy lányom 1,5 éves lesz..

Apa igénybe veheti a naggyal a Gyest és a Picivel a Gyedet a munkája mellett?

Vagy ezt hogy lehetne megoldani?

Nekem ugye nincs munkaviszony szóval a Csed kilőve.

febr. 29. 21:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az az egy feltétel van, hogy meglegyen a 365 nap.

Az is feltétel, hogy a szülés napján biztosítotti jogviszonyod legyen, ami neked nincs, azaz NEM vagy jogosult se csedre, se gyedre, csak gyesre.

márc. 1. 21:45
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a 11es írja, nem leszel jogosult csedre, mert ahhoz szüléskor is lesz munkaviszony. Az apa (is) dolgozhat gyes mellett.
márc. 2. 07:44
 13/29 A kérdező kommentje:

Most készülök apámmal ápolásira menni.. az munka viszonynak számít?

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget

márc. 2. 16:10
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
márc. 2. 16:12
 15/29 anonim ***** válasza:
55%

Ha nincs munkaviszonyod csak gyes jár.

Ha nem mondtál volna fel akkor járna csed is. A munkáltató fizetés nélküli szabadság alatt nem rúghat ki, szóval ezt te baltáztad el akkor amikor a munkaviszonyod megszűntetted.

márc. 2. 20:06
 16/29 anonim ***** válasza:
71%

Ha tudtátok, hogy lesz kistesó belátható időn belül, hülyeség volt a GYED-en variálni.

Amennyit nyertetek akkor az apa GYED-én, most bőven elbukjátok, hogy csak GYES lesz.

márc. 2. 20:18
 17/29 A kérdező kommentje:

Nem én akartam felmondani, de mivel olyan munkahelyen voltam ahova be kellett volna járni ezt gyerek mellett nem tudtam volna megtenni..

terhesen is minden nap 40 km-ert utaztam busszal reggel munkába este haza.. egy pici babával ültem volna buszra és mentem volna dolgozni??

A másik hogy nem tudtuk hogy lesz kistesó,mert spirál volt fent és mégis teherbe estem....

Na de m1 köszönöm szépen mindenkinek

márc. 2. 20:52
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

"egy pici babával ültem volna buszra és mentem volna dolgozni??"

Wtf? Egy 3 éves nem baba. Utána kellett volna csak menned.

márc. 2. 20:56
 19/29 anonim ***** válasza:
92%

Milyen pici babával akartál te hova buszozni?

A gyerek 3 éves koráig jogosult vagy gyereknevelés céljából igenybevehető fizetés nélküli szabadságra ami alatt a munkáltató nem szűntetheti meg a munkaviszonyod. Csak utána kellett volna olvasni.

márc. 2. 21:05
 20/29 anonim ***** válasza:
91%
Most komolyan inkább felmondtál, mert majd 3 éves kora után nem tudtad volna vállalni a meglévő munkahelyed a gyerek mellett? Normális emberek ezzel a problémával akkor foglalkoznak, ha aktuális lesz. Azaz vannak otthon GYED-en, GYES-en, aztán mire vissza kéne menni, próbálnak keresni valami mást.
márc. 2. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!