Mit tudunk ki használni?
Jön a második baba...
Az elsővel én voltam Csed-en most a férjem van vele Gyed-en..
Mire meglesz a pici a nagy lányom 1,5 éves lesz..
Apa igénybe veheti a naggyal a Gyest és a Picivel a Gyedet a munkája mellett?
Vagy ezt hogy lehetne megoldani?
Nekem ugye nincs munkaviszony szóval a Csed kilőve.
Nem csak az az egy feltétel van, hogy meglegyen a 365 nap.
Az is feltétel, hogy a szülés napján biztosítotti jogviszonyod legyen, ami neked nincs, azaz NEM vagy jogosult se csedre, se gyedre, csak gyesre.
Most készülök apámmal ápolásira menni.. az munka viszonynak számít?
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
Ha nincs munkaviszonyod csak gyes jár.
Ha nem mondtál volna fel akkor járna csed is. A munkáltató fizetés nélküli szabadság alatt nem rúghat ki, szóval ezt te baltáztad el akkor amikor a munkaviszonyod megszűntetted.
Ha tudtátok, hogy lesz kistesó belátható időn belül, hülyeség volt a GYED-en variálni.
Amennyit nyertetek akkor az apa GYED-én, most bőven elbukjátok, hogy csak GYES lesz.
Nem én akartam felmondani, de mivel olyan munkahelyen voltam ahova be kellett volna járni ezt gyerek mellett nem tudtam volna megtenni..
terhesen is minden nap 40 km-ert utaztam busszal reggel munkába este haza.. egy pici babával ültem volna buszra és mentem volna dolgozni??
A másik hogy nem tudtuk hogy lesz kistesó,mert spirál volt fent és mégis teherbe estem....
Na de m1 köszönöm szépen mindenkinek
"egy pici babával ültem volna buszra és mentem volna dolgozni??"
Wtf? Egy 3 éves nem baba. Utána kellett volna csak menned.
Milyen pici babával akartál te hova buszozni?
A gyerek 3 éves koráig jogosult vagy gyereknevelés céljából igenybevehető fizetés nélküli szabadságra ami alatt a munkáltató nem szűntetheti meg a munkaviszonyod. Csak utána kellett volna olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!