Elszámolt valamit az ügyintéző? Vagy a mák máshogy számol? Valaki tud egy kb. összeget írni?
Decemberben szültem, január elején intéztük a papírokat.
Amit tudni kell, hogy van egy nagyobb gyermekem akire jár a családi. Mikor az ügyintézővel írtuk a papírokat kiszámolt nekem egy összeget, hogy kb. annyit fogok kapni.
Decemberre a családi különbözetet, arra az x napra járó gyes, januárra a különbözet, januári gyes, +egyszeri anyasági.
Ugye decemberben kiutalták a januári családit is a nagyobb gyerkőcre, de amit januárban utaltak, meg amit most februárban nem egyezik a két összeg. Konkrétan majd 50 ezer a különbség.
Persze be fogok telefonálni, de ilyenkor mi van? Most én is utána számoltam és tényleg majd 50 ezerrel kevesebbet kaptam.
Nem mintha éhenhalnánk enélkül a pénz nélkül, mert szerencsére jó az anyagi helyzetünk, csak nem értem, hogy most mi van.
Infók amik segíthetnek: 1 ovis korú gyermek akire jár a családi + december 19-én született gyermek.
Szia! Ha jól értem, a kicsire csak gyest és családi pótlékot kapsz.
Ez alapján, ha jól számoltam
Decemberre gyes: 28.500/31*13=11.950*90%(nyugdíjjárulék miatt)= 10.756
Január gyes: 25.650
December családi különbözet: 14.400
Januári családi pótlék: 26.600
Egyszeri anyasági: 64.125
Ha jól számoltam és jól értettem:
decemberben megkaptad a januári családit is, így a januári pénz:
9405 GYES a töredék napokra dec 19-től
64.125 egyszeri anyasági
13.300 csp egy gyerekre, mert a másikra megkaptad decemberben
Összesen: 86.830Ft
Február
25.650 GYES egész havi
26.600 csp 2 gyerekre
Összesen 52.250Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!