Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Jogosan járt el az ügyintéző?

Jogosan járt el az ügyintéző?

Figyelt kérdés

Mennék vissza dolgozni. Ugye én soron voltam, de 12 órás műszakba nem mehetek a gyerkőcöm 3 éves koráig, a 3 műszakost is offolták az éjszaka miatt. Van kismama műszak, ami tök kényelmes, mert 7től 15,20ig van és hétvége szabad. Pénz jól jött volna, máshova nem mertem beadni az önéletrajzom, mert így vagyok itt védve. Bementem, nincs hely. Hiába mondtam, hogy így jogszabály úgy jogszabály, nincs hely. Kitöltetett velem egy jelentkezési lapot és először azt akarta, hogy mondjak le a gyedről. De hát a törvény nem így írja....utána kérdezett, de nincs hely. És mástól meg megtudtam, hogy 1 hete vették fel ismerősömet..

Ugyanabba a műszakba, engem meg nem akart. Nem sürgős, mert gyeden vagyok még. 3 éves koráig sem baj, ha itthon maradok. Na de utána már igen és mivel kistesót is akarunk majd félő, hogy nem kapnék gyedet, ha nem vesznek vissza. Kistesó csak ovis korában jönne, de azt sem akarjuk, hogy semennyit ne dolgozzak.

2018. szept. 29. 19:16
 1/9 A kérdező kommentje:
És külsős vagyok. Nem cégen belüli.
2018. szept. 29. 19:18
 2/9 anonim ***** válasza:
54%
Az ismerősöd nem volt olyan "bonyolult", mint te.
2018. szept. 29. 19:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha külsős vagy, tehát nincs a céggel jogviszonyod, akkor az ügyintéző nem szegett meg semmiféle jogszabályt. Az más kérdés, hogy emberileg viselkedhetett volna másképp is, megpróbálhatott volna segíteni.
2018. szept. 29. 19:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha külsős vagy, akkor bizony az ügyintéző helyesen járt el. Ha nincs hely, akkor nem tud felkínálni neked megfelelő állást. Ilyenkor vagy elfogadod ami van, vagy keresel másik állást. Azt, hogy 1 héttel előtte felvették az ismerősödet az szintén nem helytelen. Mivel senki nem gondolatolvasó, és senki nem tudta, hogy te 1-2 héttel később bemész munkaügyben. Külsősként hiába jössz a jogszabályokkal. Teljesen más jogszabályok vonatkoznak egy külsőre mint egy olyan munkavállalóra aki a cég fix embere.
2018. szept. 29. 19:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ne is álmodjak arról, hogy a lányom 3 éves koráig dolgozzak? A külsős cégnél még mindig van munkaviszonyom, innen gondoltam, hogy rám is vonatkozik a törvény, hiszen minden hónapban kapom a bérpapíromat.
2018. szept. 29. 20:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen csak gyerek mellett nem olyan könnyű..Én eredetileg targoncázni szándékoztam visszamenni, de 12 órázni nem mehetek 3 éves koráig. Sorra nem tud felvenni, új helyre meg próbálkozhatok, de eddig vagy visszajeleztek 1.5 nap után, hogy nem kellek, vagy vissza se szóltak pedig minden kritériumnak megfeleltem csak hát szerintem megnézték az adatlapomat facebookon és meglátták, hogy van egy lányom.. én legalábbis erre gondolok, mert olyan helyekre is adtam be önéletrajzot, ahol volt tapasztalatom. Mármint a szakmában, nem ugyanahhoz a céghez.
2018. szept. 29. 20:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs neked megfelelő hely, akkor nem tudnak lehetőséget biztosítani. Akkor ahogy a magyar törvények engedik, otthon maradsz 3 évig a kicsivel, és utána már mehetsz a sorra, sőt 12 órázhatsz is. Külsősként dolgozni azt jelenti, hogy te nem a cég emberre vagy, hanem csak a munkaközvetítőcég(akik segítségével külsősként dolgozol) embere vagy. Egy cég dolgozót mindig előbb vesznek figyelembe mint egy külsőst, jogszabály ide vagy oda.
2018. szept. 29. 20:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen. :)
2018. szept. 29. 20:55
 9/9 anonim ***** válasza:
83%
Egy francokat nem 12 órázhatsz. Gyes mellett is lehet éjszakázni. A törvényben az áll, hogy nem kötelezhetnek rá, nem pedig az, hogy tilos. Ez annyit jelent, ha nem akarsz, akkor nem éjszakázol. De tiltva nincs.
2018. szept. 30. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!