Van valaki itt TB Ügyintéző aki gyed és tgyás ügyében segítene nekem?
2009 áprilisában született első gyermekem akinél 6 hónapig tgyást majd gyedet kaptam,amit második gyermekem megszületése után(2011.01.28) le is mondtam,majd igényeltem a tgyást.
A kérdésem az lenne,hogy mi alapján számolták a jelenlegi tgyásomat,ha első gyermekem születése előtt több év folyamatos munkaviszonyom volt.Akkori tgyásom és gyedem a maximum volt.Most viszont 66ezer forint tgyást kaptam.
Segítene valaki?
Nem a munkabér az alapja a mostani tgyásomnak és gyedemnek?
Szia,köszönöm szépen a választ!
Akkor ezek szerint ez a 66 ezer ft amit most kaptam röhej,A mi tb ügyintézőnk az alábbi szöveget írta:
Önnek terhességi gyermekágyi segély került megállapításra nem gyed. Pont a hivatkozott passzus szerint ugyanaz a gyed alapja, mint a terhességi gyermekágyi segély alapja. Ez a változás 2010.05.01-től érvényes, de ez a kedvezményszabály csak a gyed ellátásra vonatkozik.
Még annyit megkérdeznél anyukádtól,hogy létezik-e,hogy valaki ekkorát téved?
Az OEP-nél lehet kérni felülvizsgálatot?
Én nem vagyok szakértő, de mivel mi is tervezzük a tesót, én is utána kérdezgettem, még itt is. Ezek alapján én úgy tudom, hogy igen, a korábbi jövedelmed a 2. tgyás alapja, de mivel nem dolgoztál min. 180 napot a kettő között, ezért a tgyás-nak van maximuma. Én úgy tudom, hogy ez a maximum, a gyed maximuma, ezért a 66ezer még itt sem stimmel.
Az első tgyásodnál nem lehetett maximum, hanem az a jövedelmtől függött. A gyednek van maximuma és így a 2. tgyásnak is kellene lenne, de az gáz, ha 66ezer ez a maximum....
Kedves 2.
Köszi a választ neked is.
Na ez az,hogy mi is így terveztük és én is utánanéztem,utána kérdezgettem...
erre most ez van,na mindegyj,várok még válaszokat...
hétfőn pedig felhívom mégegyszer az OEP-et!
Légyszi írjatok!!!!!!!!
Megkérdeztem és azt mondta mindenképp kérj felülvizsgálatot!!!Ez így nem jó!!!Nem jól írja az ügyintéző.És még azt kérdezi hogy ez kifizető hely a munkahelyed?
És hogy a kiutalt pénz mettől meddig szól?Tehát egész hónap-e?
+ A tgyás igénylőt te töltötted ki vagy a munkahely intézte?
Jajj,de jó,hogy válaszoltál,aranyos vagy,vannak még segítőkész emberek a mai világban:)
igen tb kifizető hely...
február hónapra szól,igaz,csak 28 napos,na de álljon meg a fáklyás...
A tgyás igénylőt én töltöttem ki,de a munkahely intézte.
És akkor az OEP-től kell kérni felülvizsgálatot,ugye?
Nincs anyukádnak erre valami formanyomtatványa?Vagy hogyan kell megfogalmazni ezt a problémát?
Megköszönném a segítségedet!
Erre formanyomtatvány nincs.
Írd meg a megyei (ahol laksz)egészségbiztosítási pénztárnak hogy kéred a tgyás felülvizsgálatát.Leírsz benne mindent lépésről lépésre.Az első gyermektől a másodikig.És indoklásnak írd meg hogy az ellátás kevesebb lett mint az előző.
Azt megírnád hogy mennyi volt a legutóbb a tgyás-ed?Csak akkor megírnám mennyinek kéne lenni most.
Konkrétan nem emlékszem az összegére a tgyásnak,csak azt tudom hogy 100e fölött volt.A gyedem pedig 86ezer.
Emailben vagy postai úton küldjem szerintetek a levelet?
Még azt megkérdeznéd anyukádtól,hogy ha én jutalékos rendszerben dolgoztam akkor mi a helyzet a második gyermeknél?103 ezer bruttom volt + jutalék.Az nem lehet,hogy a második gyermeknél ezt veszik alapul és nem a 2008-as év jövedelmét,mert 2009 áprilisában születet a fiam,első gyermekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!