Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Így mit fogok a gyerek után...

Így mit fogok a gyerek után kapni ?

Figyelt kérdés

Párommal kisbabát tervezünk...

De az a problémám hogy most akarok belevágni a vállalkozásomba amire támogatást fogok kapni fél évig (minimálbért) és utána elvileg a saját lábán kéne hogy álljon a vállalkozásom de kisbabát is szeretnénk olyan 8-9 hónap tehát egy éven belül ...

Nem tudom hogy így a gyedet hogy kapom e ...Vagy hogy van ez ilyen helyzetben ...

jan. 25. 23:18
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Tudom hogy ez nem ok hogy vállalják is
jan. 26. 09:44
 12/31 babyboom567 ***** válasza:
100%
De ha 33 éves vagy,akkor most mit dolgozol?Mit dolgoztál eddig?Mennyi bejelentett munkád volt/van?
jan. 26. 09:47
 13/31 anonim ***** válasza:
45%

Aztán szerinted mennyivel jobb ötlet "egy évre multihoz állni", és utána ott állni a semmiben már egy gyerekkel a karodban? Tudod, a gyerekvállalás alapjait nem egy év alatt szokás megteremteni, hanem a 33 éved alatt folyamatosan kellett volna tenni érte, de minimum az elmúlt 10 évben.

Mit akarsz nulláról kezdeni egy babával? Úgy, hogy a párod külföldön dolgozik, tehát max anyagilag venné ki magát a gyereknevelésből? Te miért nem mész ki külföldre? Mit akarsz itthon gyakorlatilag egyedülálló anyukaként? Rádjött a kotlóláz, és most mindenáron, ész nélkül pottyantani akarsz egy gyereket, mert most ahhoz van kedved, gyakorlatilag apa nélkül? Nemcsak megcsinálni kell, az a legkönnyebb! Miért nem az most a prioritásod, hogy kiköltözz te is "németbe", együtt éljetek, együtt akarjatok családot alapítani, és ott megcsípj valami melót, amiből szintén el lehet menni utána gyerekezni, és ott is kapnál valamit?

jan. 26. 10:03
 14/31 A kérdező kommentje:

22 éves koromtól dolgoztam cégnél...

Kozmetikus és műkörmös szakmáim vannak... házam, kocsim és a párom 3 hetente hazár, plusz fél évet dolgozik, fél évet itthon van

jan. 26. 10:06
 15/31 A kérdező kommentje:
Ezt is beszéltük már hogy pár évre kimegyek utána meghacsak takarítok is
jan. 26. 10:09
 16/31 A kérdező kommentje:
Csak 1et szeretnék és annak mindent megadni
jan. 26. 10:10
 17/31 A kérdező kommentje:
Nő létemre énis próbáltam mindig tenni a dolgaimért
jan. 26. 10:12
 18/31 A kérdező kommentje:
Ő Lakatosként dolgozik
jan. 26. 10:13
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs bejelentett munkaviszonyid, akkor gyes-t fogsz kapni, semmi mást. Erre ne vállalj gyereket.

Ha a férjednek lenne itthon fix bejelentett munkahelye, akkor a gyerek féléves korától igényelhetné ő a gyed-et, de ha jól értem ez sincs meg.

Értem, hogy szeretnétek gyereket, de ha van eszed, így inkább ne. Mellesleg nincs értelme most vállalkozást építeni, ha utána elmész babázni és az ügyfélköröd leépül. Menj el dolgozni egy-másfél évre valahova, hogy jogosult legyél a juttatásokra, ne legyél teljesen kiszolgáltatva a párodnak és utána vállaljatok gyereket. Bármi történhet a pároddal és akkor egy gyerekkel 40 ezer forintból hogy élnél meg?

jan. 26. 10:15
 20/31 A kérdező kommentje:
Igazad van, pár évre elmegyek valamerre most az lenne a logikus döntés
jan. 26. 10:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!