Így mit fogok a gyerek után kapni ?
Párommal kisbabát tervezünk...
De az a problémám hogy most akarok belevágni a vállalkozásomba amire támogatást fogok kapni fél évig (minimálbért) és utána elvileg a saját lábán kéne hogy álljon a vállalkozásom de kisbabát is szeretnénk olyan 8-9 hónap tehát egy éven belül ...
Nem tudom hogy így a gyedet hogy kapom e ...Vagy hogy van ez ilyen helyzetben ...
Alig fogsz kapni valamit. Bejelentett állásnak kellene lenni(visszamenőleg is nem akarok hazudni talán 180 napi átlagkeresetet néznek), hogy normális ellátást kapj.
Ne szülj kérlek bizonytalan helyzetre.
Semmit nem fogsz kapni, amiből érdemben tudod pótolni a kieső jövedelmed, mert mire kapnál? Nincs is jövedelmed. Kapsz majd egyszeri anyasági segélyt, meg utána a 28 500 Ft-ot, aztán ezzel törölheted szemedet-szádat.
Ha magadat se tudod eltartani, mire fel akarsz gyereket vállalni? Milyen vállalkozárt akarsz indítani, aminek első eredménye az lesz, hogy lesz, hogy lebabázol? Gyerek mellett akarod/tudod csinálni?
Tényleg nem értem, hogy gondoltad, vagy mit vársz. A pasidon - párod, mégcsak nem is férjed, hogy vagyonközösségetek lenne - kívül senkire nem számíthatsz, úgyhogy én a helyedben átgondolnám...
A könyvelőd tud ezekben segíteni.
De kétlem, hogy járna bármi is, ha te nem raksz bele.
Alap esetben a csed/gyed feltétele:
A jogosultság napjáig meglévő 2éven belül 365 nap munkaviszony. (nem tudjuk most mit csinálsz)
Illetve a jogosultság kezdetén is meglegyen a munkaviszony.
Alapja: a jogosultság első napjától visszaszámolnak 3 hónapot és az az elötti 180 nap átlagát nézik.
Tehát kell az az 1 év.
Én tuti nem szülnék így a "semmire".
Veszélyeztetett terhes is lehetsz, a vállalkozást nem tudod folytatni, a támogatást is visszafizettethetik veled.
Gyerek mellett szintén hogy akarsz dolgozni?
Tartok énis a dolgoktól ...
Nagy felelősség egy gyerek ...
Csakmár annyit gondolkoztam hogy hogy kellene a dolgokat csinálni, hogy jó legyen hogy mindent megtudjak adni neki...
Lehet 1 évre el kéne állnom multi céghez és utána biztonságban lennénk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!