Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szülési szabira mentem:...

Szülési szabira mentem: tényleg több pénz járhat, mint a bruttóm volt?

Figyelt kérdés

Már többször írtam nekik, kertem bérpapírt is. Nem küldtek azóta se, kértem a következő utalásnál, hogy ellenőrizzék már az összeget, mert még mindig nem kaptam bérpapírt, nem látom milyen jogcímen mennnyit kaptam meg.

Csak annyit írtak, hogy az összeg rendben van. Nem panaszkodok, nekem aztán jó így, csak olyan mintha kb a csed + a GYED összege jönne együtt.. De tudtommal az első 6 hónapban csak a csed jár, utána kapom a gyedet.

2023. dec. 29. 10:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

8 cuki vagy, nem veszem magamra. :)

A szülés körül, meg pici baba mellett épp elég a tennivaló, adminisztráció, és ezen kívül is volt elég köröm a bürokráciában az ilyen olyan támogatásokkal, ügyintezesekkel.

Mindennek utánanéztem, hogy járok a legjobban egyébként, de netes kalkulator és leírások is a bruttó bért írták, hogy onnan kerül számolásba. Egyéb adatot nem is kért a számításhoz az sem. Ennél jobban nem mentem bele, így is gyűlölöm az adminisztrációkat, mint mondtam volt elég köröm velük.

Válaszolva: konkrétan SEMMI tájékoztatót nem kaptam senkitől, ami reszletezné bármelyik támogatás számolását. Se a munkahely a papír leadásokhoz sem( ami eléggé fel is húzott mert egyedül így hogy toltsem ki dátumokkal, mindennel..)se senki mástól, mindennek magam mentem utána.

Pl azzal sincsenek sokan tisztában, hogy terhességi táppénz vagy az előrehozott cseddel jár az adott kismama jobban. Engem a saját hr-esünk is a korábban megkezdett csedre akart rábeszélni, amikor a doki kiírt, pedig többet kaptam arra az 1 hónapra a tp-vel. ( és nem rosszat akart nekem, hnem ő sincs képben..) Ezt se mondja el senki hogyan számolódik, én néztem utána, és milyen jól tettem.. mindneki automatikus azt hiszi az előrehozott cseddel jobban jár, pedig nekem majd egy százassal több volt így.. Szóval azért nem az van, hogy totál nincs képem róla vagy ne néznek utána. :)

Csak nem mondják el..

És végül válaszolva is:

Biztosan lenne igény. Én a vedonotol egy listát kaptam csak az elérhető támogatásokról, meg hogy mit hol lehet igényelni, de ennyi volt a legtöbb tájékoztatás.

Egyébként van kifejezetten erre, csed-GYED számításra, kérdésekre Fb csoport a kismamáknak, ahol a könyvelő/bérügyes általánosságban válaszol, pénzért meg konkrét tanácsot ad az anyukáknak, mennyi lesz az annyi és hogy jár jobban.

Szóval kb ilyen a körkép. :)

2023. dec. 29. 13:12
 12/17 A kérdező kommentje:
10 köszi, igen, engem pontosan ez érdekelt! Hogy miből jött ki az összeg. :)
2023. dec. 29. 13:13
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként van kifejezetten erre, csed-GYED számításra, kérdésekre Fb csoport a kismamáknak, ahol a könyvelő/bérügyes általánosságban válaszol, pénzért meg konkrét tanácsot ad az anyukáknak

Igen, pont most volt egy ilyen anyukám, akit ott jól félrevezettek, pénzért :( Elmagyarázta neki, hogy szüneteltesse a vállalkozást, mert csed alatt úgyse dolgozhat. Bukta a csedet, mert nem volt biztosítási jogviszonya a szünetelés miatt...

2023. dec. 29. 13:33
 14/17 anonim ***** válasza:
56%
Több a csed a fizetésnél. A bér 100%-a csak éppen járulékokat nem vonnak belőle, így többet kapsz kézhez.
2023. dec. 29. 14:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Leírnád, hogy hogy volt ez a tp jobb mint a csed dolog? Komolyan érdekel.
2023. dec. 29. 15:16
 16/17 anonim ***** válasza:

#15 Úgy hogy a csed fix 168 napra jár szóval a táppénzt a gyeddel kell összehasonlítani, mert ha az ember előbb igényli a csendet akkor a gyed fog több időre járni.

A táppénz és a gyed is maximalizálva van, de a táppénz maximuma magasabb mint a gyed maximuma, így aki sokat keres az jobban jár a táppénzzel, mint azzal ha előbb igényli a csedet.

2023. dec. 29. 16:13
 17/17 A kérdező kommentje:

16 köszi, így van, pontosan így kalkuláltam. (Hű, de sokat azért nem keresek, de pont eleget, hogy ennyit számítson nálam)

Ezt sem ártana elmondani az embereknek, ezért említettem meg.

2023. dec. 29. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!