Szülés után mi a teendő ahhoz hogy megkapjam a szülési pénzt?
Szülési pénz=anyasági támogatást. kormányhivatalba kell menni (ablakba), ahol beadod az igénylőlapot, a gyerek anyakönyvi kivonatát, taj kártyáját és lakcímkártyáját pedig lefénymásolják. Meg a te személyid, lakcímkártyád és taj kártyádat is. Az igénylőlap: [link]
Az anyakönyviért a kórházba mehetsz be, vagy pedig az anyakönyvibe, te választasz, ill. a kórházi protokolltól függ. A lakcímkártya is ezzel együtt vehető már át újabban.
A TAJ-kártya postán érkezik, nálunk 2,5 hét volt, az adókártyája is akkor jött meg.
mi az a szülési pénz? már többször olvastam itt, de nem tudok rájönni. van a gyes, az gondozási segély, van anyasági támogatás, az ugye azért jár ha a terhesgondozáson részt veszel és csak egyszer, és ugye van a csp.
meg persze csed, gyed
én mikor született a fiam, már a kórházban megkaptam a születési anyakönyvi kivonatát a záróval. azzal elment a férjem elintézni a dolgokat, tb kártyája jött nagyon későn, de karácsony előtt született...
mire megjött már utaltál, az anyasági és a csp 2-3 hét volt, csedet 1,5 hónapos korában kaptam először
oh, szóval az anyasági :)
igen, be kéne menni az anyakönyviért, személyesen a kezedbe adják!
nem kell bejelentkezned, szabad orvosválasztás van, védőnő meg a lakhely szint van, nem nézik a lakcímkártyát.
majd akkor lesz fontos, hogy bejelentett helyen lakjatok ha közösségbe szeretnéd adni,mert oda már tényleg a lakcímkártya szerintibe kell felvenniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!