Nem kaptam meg még az anyaságit, csaldp, Gyed, Mi ilyenkor a teendő?
Mondjuk az anyaságit már illett volna megkapnod, mert azt általában 1-2 hét alatt kiutalják, de a csed, meg csp még simán belefér, kb. 1 hónap szokott lenni.
Majd ráérsz jövő héten érdeklődni.
Nem biztos, hogy hiánytalanok a papírok. Én a kormányablakban igényeltem meg a gyest. Fiam febr. 19-én lesz 2 éves, jan. 19 előtt akartam megigényelni a gyest persze febr. 20-tól. Az ügyintéző a Kormányablakban úgy átvette a papírokat, hogy át se nézte, még én kérdeztem rá, hogy biztos hogy jó minden? Erre rá egy hétre jött a levél, hogy visszautasítva, mert ugye túl korán igényeltem meg, jna. 20-tól lehetett volna csak. Úgyhogy még egyszer kellett igényelnem jan. 20 után. Plusz, első igényléskor az ügyintéző mind a 3 gyerekem papírjait lefénymásolta, másodszor meg a másik ügyintéző csak annak a gyereknek a papírjait, akire a gyest igényeltem. Megkérdeztem biztos jó, mert a múltkor mind a 3 gyerek papírjai kellettek. Azt mondta persze, csak annak a gyereké kell, aki után igénylem a gyest. Mondom oké. Hab a tortán, hogy az igazolást, amin az van, hogy az igénylést tőlem átvette, teljesen másnak a nevére írta. Na, bumm. Ő se vette észre, de én sem, mert már én sem néztem, itthon vettem észre. De, már megjött a határozat, az én nevemre, hogy elfogadva az igénylés. Úgyhogy ne legyél abban biztos, hogy az ügyintéző mindent jól csinált. Nekem 2 különböző is hibázott. Amúgy még van idő, hogy megkapd, bár az anyaságit már valóban illő lett volna, a többinél 30 naptári nap az ügyintézés, tehát febr. 18-ig megkaphatod még. Ha addig nem jön meg, akkor tegyél panaszt.
Anyasági és családi pótlék Államkincstárhoz tartozik, csed pedig az OEP-hez, ha a munkáltatód nem kifizető. Ha kifizető, akkor náluk érdeklődj majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!