Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha nem dolgoztam még akkor...

Ha nem dolgoztam még akkor milyen támogatásokra vagyok jogosult?

Figyelt kérdés

Még nem estem teherbe, csak szeretnék tájékozódni, most sok mindent lehet hallni, hogy így változott úgy változott stb.

Szóval dolgoztam már, de nem volt lepapírozva (egy hónapig könyörögtem állítólag nem sikerült a könyvelőnek megcsinálni, így ott felmondtam 1 hónap után) meg napszámba dolgoztam, virágot ültettem.(erről sincs papír) (ezt inkább azért írtam le, mert nem munkakerülő vagyok, csak eddig még a bejelentés nem jött össze)

A sulit most fogom befejezni év végén, mivel idén érettségizek, majd tanfolyamon szeretnék szakmát tanulni.

Milyen lehetőségeim lennének, ha most teherbe esnék?

(nem szeretnék terhesen értetlenkedni, így időben szeretném tudni, hogy még miket kell elrendezzek, hogy hiánytalanul meg legyen minden)

20l

2023. nov. 29. 12:14
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
0%
Off: 30-as, két kutyám van, egy boxer (aki 400e ft volt)és nagytestű keverék kutyus, hát mit ne mondjak, tényleg luxus a kutyatartás... mindkettő saját speciális tápot kap (50000/hó), mellé étrend kiegészítők(12000), főleg a boxernek, a saját kennel nekik (2x45000), a kutyasuli (30000/10 alkalom), a boxi extra kényes, csak másfél éves, de már háromszor kellett állatorvoshoz vinni (3x15000), meg egy rahedli kiadást nem is írtam, úgyhogy aki azt írta neked, hogy luxus, akkor igaza van. Persze úgy is lehet, hogy csak kirakod a kertbe és tojsz rá magasról, meg adod neki a moslékot.
2023. nov. 30. 05:06
 32/34 anonim ***** válasza:
39%
Akkor Magyarország előre megy nem hátra,hogy egyeseknek egy kutya is luxus.😅60 kilós kutyám van,nem keveset eszik.Hála istennek nem beteges fajta.Meg van egy kisebb is.
2023. nov. 30. 06:59
 33/34 A kérdező kommentje:

Ha már a gyerekről a kutya is téma...

Nekünk is van kutyánk, nem volt 400e, menhelyről hoztuk el, el akarták altatni.

2023. nov. 30. 07:51
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem harc ahol azon múlik mennyit kapsz hogy mennyire igyekszel. Azt kapod amire jogosult vagy. 37 ezer Ft.

Nekem mázlim van a gyerekkel, tápszer, fejlesztő soha nem kellett, a terhességet szinte végig államiban csináltam. Rengeteg használt ruhát is kapunk ingyen. De így is egy rakat pénz. A pelus, a popsitörlő, az a pár ruha amit nem kaptunk mégsem, baba bútorok, eszközök. Kisebb vagyon. Pedig mi aztán minden használt cuccot elfogadtunk, de még így is rengetegbe fájt a babakelengye.

És igen, a programok is drágák. A gyerek 4 hónapos kora óta járunk úszni, heti 6500 ft. IMÁDJA. Fülig ér a szája mikor bemegyünk az épületbe. Egész órán vidáman karattyol és vigyorog. Nekem baromira nem hiányozna emiatt korán kelni és egy tömött öltözőben szenvedni az öltöztetésével előtte-utána. De nincs szívem nem vinni. És igen, a kerekítő-ringató foglalkozások azok amikre eddig azt mondtam hogy no way, én erre idegileg nem vagyok alkalmas. De látom mennyire társasági a gyerekem, a jászón így télen meg nincs senki. Megszakad a szívem mikor lát más babát az utcán és kurjongat meg integet neki örömeben. Aztán hazajövünk és nézheti az én arcom egész nap. Úgyhogy most így hogy tényleg kong a játszótér az ürességtől azt mondom, hogy egye fene, megyünk kerekítőzni hogy gyerektársasagban legyen addig is. Megértem persze hogy erre nincs mindenkinek pénze, és persze fel lehet nőni babaúszás nélkül is. De aki olyat mond hogy az anyukák maguk miatt járnak ilyen helyekre meg pletyizni, az iszonyat osotoba.

2023. nov. 30. 12:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!