Ha nem dolgoztam még akkor milyen támogatásokra vagyok jogosult?
Még nem estem teherbe, csak szeretnék tájékozódni, most sok mindent lehet hallni, hogy így változott úgy változott stb.
Szóval dolgoztam már, de nem volt lepapírozva (egy hónapig könyörögtem állítólag nem sikerült a könyvelőnek megcsinálni, így ott felmondtam 1 hónap után) meg napszámba dolgoztam, virágot ültettem.(erről sincs papír) (ezt inkább azért írtam le, mert nem munkakerülő vagyok, csak eddig még a bejelentés nem jött össze)
A sulit most fogom befejezni év végén, mivel idén érettségizek, majd tanfolyamon szeretnék szakmát tanulni.
Milyen lehetőségeim lennének, ha most teherbe esnék?
(nem szeretnék terhesen értetlenkedni, így időben szeretném tudni, hogy még miket kell elrendezzek, hogy hiánytalanul meg legyen minden)
20l
Én sem vagyok beoltva ilyen flinci flanci oltással. Csak a kötelezők vannak meg.
Ismeretlen gyógyszerallergiám van, így amikor kapok valamit előtte 7 millió vizsgálat van. Én még élek, nem bomlott le se az agyam se a gerincem. Párom sincs oltva ilyenek ellen, így ezt a méreg drága oltást nem igényeljük.
De mondjuk váratlan betegségekre számítunk, pl tejfehérje érzékenység (nagyon drága egy doboz tápszer, ha nem receptre adják)
Szintén nem rossz szándékból írom: mindenképp gyűjtögessetek a pároddal, mielőtt gyereket vállaltok, legyen tartalékotok. Ne történjen meg, de születhet fejlesztésre szoruló, speciális igényű babád is, ami rengeteg pénzbe kerül.
Nagyon sok szülőt látok face-es csoportokban, akik nem készültek fel erre, megszületett a beteg gyerek, akinek a fejlesztése felemészt egy kalap pénzt, az anyuka meg ingyen télikabátért, cipőért kuncsorog saját magának, mert arra már nem futja nekik.
#12 Akkor más a helyzet, nektek az oltásnak is van kockázata, akkor nálatok nem játszik.
De nem flinci-flanci az az oltás. Nekem van rokonom, aki elkapta az agyhártyagyulladást, úgyhogy én mindenkinek ajánlgatom. Annál kevés rosszabb dolog van, amikor a 4-5 éves gyereked fejlődik vissza egy nagyon súlyos down kóros szintjére és összesen kb. 30 szót használ élete végéig.
Oltás: bexero 33.000 darabja 3 kell. Rota 20.000 2 kell.
Minőségi DD Step/Geox/Szamos cipő szezononként 16-20.000
Vitaminok gyógyszer...
Ha kell Dévényes vagy gyógytornász 8-10.000 hetente. (Mindenki azt hiszi, hogy neki úgysem kell majd..)
Ha nem indul meg a tejed vagy pótlás kell tápszer 20-60.000 havonta mennyiségtől és fajtától függően
Pelenka törlőkendő 30.000 havonta
És még szó sem volt arról, hogy minőségi kimozdulás: baba úszás, ringató, zenebölcsi stb
Nálunk elfeküdte magát a kisasszony a méhben, így 6 hónapig járt hozzánk gyógytornász. Államira több hónapos várólista van, addig lemaradt volna a mozgásfejlődése.
Látod elég kevés lett volna a gyes+családi ezekre :)
Szóval ne szülj mielőtt nincs SAJÁT megrakarításod, ŕs nem vagy normális fizetés utáni CSED re jogosult. Nem minimálbérre gondolj.
A CSEDhez minimum 1 év kell, de az fintos hogy jó fizezésről menj el szülni!!! Mert az alapján kapod majd 2 évig a támigatásokat.
Szóval tanulj ezerrel, hogy jó és emberileg fizető szakmád legyen. Aztán minimum 1 év bejelentett jó fizetés. Addig persze megtakarítás ezerrel, mert pároddal bármi történhet.
Hájrá! Menni fog! :)
Minimum 1, de inkább 1,5 évet dolgozzál, hogy jogosult legyél CSED-re, GYED-re is, illetve mindenképpen legyen megtakarításotok a baba érkezése előtt, amit nem toltok bele semmilyen körülmények között se házfelújításba, se autóba, se semmibe.
Én is azt mondom, hogy ne történjen ilyen, de ez kell ahhoz, ha esetleg a gyerek "extra igényes" lenne, vagy ha valami történne a pároddal. Utóbbira valamiért sosem gondolunk, mert "velünk nem történhet meg" (és ismétlem, ne is történjen), de ha még is, akkor egyedül maradsz gyes-sel, meg családi pótlékkal, ami havi komoly 40 ezer forint bevételt jelent, ráadásul utána minden a te nyakadba szakad egyszemélyben, ahonnan nagyon nehéz felállni akkor is, ha a család ott áll mögötted.
És akkor még arról nem is beszéltem, hogy esetleg idővel elválnak útjaitok, vagy ilyesmi... Egy a lényeg, két-két lábon álljatok és abból két láb a tiéd legyen, hogyha egyedül maradnál a gyerekkel/gyerekekkel bármilyen okból is, akkor se süllyedj el. (Legyen piacképes szakmád, egy-két év szakmai tapasztalatod, legyen megtakarításotok.)
Fogalmad sincs, hogy valójában mennyibe kerül egy gyerek.
Az egy éves lányomnak torokgyulladása van, tegnap egy köptetőt, egy Fenistil cseppet, és egy orrsprayt vettem neki, 8.500 Ft... Azért csak ennyi, mert a többiből van itthon. Volt idén olyan hónapunk, amikor csak a gyógyszertárban otthagytam 100.000 ft-ot. Igaz, ebben a rota elleni benne volt, de egy minden kórságot hazahozó ovis mellett nagyon is indokolt. Pelenka napi 7 db, nézd meg az árakat, számolgass. Sebészhez egy kisebb gond miatt járunk, 10.000/alkalom. Ráadásul ahogy nőnek, úgy kerülnek egyre többe. Óvodai étkeztetés 10.000.-
színházbérlet 3500.-
fényképezkedés 2400.-
ruha a fotózásra 6500.-
télikabát, csizma 30.000.-
ruhák télre, legalább 40000.-
alapítványi bálra 1500.-
A többit azért nem sorolom, mert ez a minimum, amit ebben a hónapban ki KELLETT fizetnem, a többit nem muszáj. Például a karácsonyi ajándékokat, ruhákat, játékokat, apró bizbazokat, hobbik stb.
Egy gyerek kb havi 70-100 ezerben van, ovisom van. Már nem kell pelenka, de van helyette ezer más. Ebben nincs lakhatás pl, csak a kaja, vitamin, ruhák, egyebek
Te kapnál 12e családi meg 25000 gyes.
Abból a gyereket nem tartod konkrétan életben.
#18 😅😅😅😅🤦🤦🤦🤦
Nem kell nadzolni!
Én a lányomra most rendeltem sínsdrágot,5500 ft.ért.
A marketplacén is érdemes szétnézni,millioan hirdetnek jó állapotu ruhákat.Az hogy mennyibe van havonta egy gyerek és hogy te mennyit költesz rá,két küön fogalom.
19- esnek szintén ezt tudom mondani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!