Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szerintetek ez így működhet?...

Szerintetek ez így működhet? (Határozott szerződés)

Figyelt kérdés

Sajnos olyan multinál dolgozom, ahol félévente hosszabbítják a szerződésemet, nekem épp ebben a hónapban jár le és a következő 2024.03.31ig szól. Babát várok, így 100%, hogy márciusban nem fognak hosszabbítani, de én május 30-ra vagyok kiírva. Ha jól tudom a szerződésem megszűnése után 42 napig még biztosított vagyok, utána mehetek munkanélkülire? Mivel a mostani munkahelyemen 2022.07.18 óta dolgozom előtte pedig igénybe vettem már, ha jól tudom csak 1 hónapra leszek jogosult.

Szerintetek ez így mennyire lehetséges, hogy jogosult legyek a CSED-re?

2023. szept. 28. 07:03
 1/2 anonim ***** válasza:
94%

Nem biztosított vagy, hanem eü szolgáltatásra jogosult 45 napig.

A 42 nap csed esetén jelent bármit. Ha a biztosítás (munkaviszony) megszűnését követő 42 napon belül szülsz, csedre jogosult vagy. Gyedre nem, mert ahhoz az kell, hogy a csedre való jogosultságod a biztosítás fennállása után keletkezzen.

Én kérném kb három hét múlva az álláskeresésit, félidőnél kérném a felfüggesztést egy hétre, majd újra a folyósítást (tudni kellene, hány nap jár). Így a szülés előtt 28 nappal megigényled a csedet (ez egy napig párhuzamosan jár az álláskeresésivel, ez a gyed miatt működik így), majd másnaptól lemondod az álláskeresésit.

Így lesz meg minden ellátásod és folyamatos marad a jogviszony, nincs 30 napnál hosszabb megszakítás. Most erre nincs szükséged, ha ha neadjisten két éven belül visszamész dolgozni, tp esetén jól jön majd.

2023. szept. 28. 07:39
 2/2 anonim ***** válasza:

jogosultságod a biztosítás fennállása után keletkezzen.

Alatt. Nem tudom, hogyan írtam el.

2023. szept. 28. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!