Mindjárt lejár a GYES-em. Most akkor hogyan tovább?
2023 júliusi változások miatt most tényleg nem kötelező visszavennie állományba a munkahelyemnek?
Valójában csak maximum 30 nap szabadságot vehetek ki, amint visszavesznek állományban, hiába van pl 45 napom?
Jelenleg nagyon korai terhes is vagyok, tehát a kötelezően kivehető szabadságok után táppénzem maradtam volna itthon, ha minden oké, de most akkor így bármikor kirúghatnak, ha esetleg visszavesznek akkor is?
Ha szarok a kilátások, ha nem akkor sem dobtam volna el a gyerekemmel való közös időt azért cserébe, hogy majd utána könnyebb legyen elhelyezkednem egy újabb helyen ahol szintén azt várják, hogy megszakadj többemberes munkát végezve, túlórázva, miközben a tulajok a profitból vígan éldegélnek. A végzettségem eddig sem számított rossznak, gyerek mellett azóta le is diplomáztam nem büfészakon, nem kerestem régebben rosszul (kiemelkedően jól sem), de sosem hatott meg az alkalmazotti viszony annyira, hogy a munka legyen életem csúcspontja, nem dőlök késbe ha nehéz lesz visszaállnom a munka világába, mert csak átmenetileg akarok kizsigerelt zsebtömő lenni, amíg nem kezdem járni a saját utam (ami nyilván szintén nehéz és kockázatosabb).
Egyébként miért akkora érvágás a HR-esek szemében ha valaki kiesik pár évre? Oké, vissza kell rázódnia, de ha már előtte x évig abban dolgozott, akkor nem olyan mintha kezdő lenne. Ha meg valaki szülés előtt pl jogászként vagy adótanácsadóként dolgozott és fontos neki a szakterülete, akkor meg két szoptatás között is tudja követni az aktuális változásokat, hogy mire visszatér munkába ne legyen szellemileg elmaradva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!