Mindjárt lejár a GYES-em. Most akkor hogyan tovább?
2023 júliusi változások miatt most tényleg nem kötelező visszavennie állományba a munkahelyemnek?
Valójában csak maximum 30 nap szabadságot vehetek ki, amint visszavesznek állományban, hiába van pl 45 napom?
Jelenleg nagyon korai terhes is vagyok, tehát a kötelezően kivehető szabadságok után táppénzem maradtam volna itthon, ha minden oké, de most akkor így bármikor kirúghatnak, ha esetleg visszavesznek akkor is?
"a kötelezően kivehető szabadságok után táppénzem maradtam volna itthon, ha minden oké"
Akkor szoktak táppénzre menni, ha valami nem oké. 3 év után bejelented, hogy visszamész dolgozni, kiveszed a szabadságaidat, majd ismét ciao 3,5 évre? Azért nem csodálom, hogy a munkáltatók nem szeretnek szülés előtt álló nőket felvenni. Lehet lepontozni.
9-es: Első terhességemnél 15 hétig görcsöltem, a másodikat meg kellett szakítani, mert gond volt a babával, most is hormonpótlást kapok, erre nem hiányzik, hogy ismét gyomorideggel görnyedjek az asztal mellett, mint az első terhességemnél.
Most akkor sajnáljam a munkáltatókat, mert a nők nem akarnak nagy korkülönbséget a gyerekek között és úgy gondolják egy otthonmaradással oldják meg? (1-1,5 évet sosem vállaltam volna be, mert a gyerekem elég eleven és nincs rokon a közelben). Ha visszamennék dolgozni a nagyobb oviból úgyis minden betegséget hazahordana és én lennék vele otthon, akkor sem járnának jobban velem. Nem ahhoz fogom igazítani a családi terveimet, hogy mit szól majd a munkahelyem. (Egyébként a saját főnököm is említette, hogy egymás után jobb 2 kicsivel otthon + még a HR-es is nem nekem, de hallottam mondta, hogy legideálisabb így megoldani.) A munkáltatókat talán érdekli, hogy egy ember 2 másik munkáját végzi egy bérért? Amikor 2 hetente kopogtattam a főnököm ajtaján, hogy nem birom a munkamennyiséget, amit a nyakamba akasztottak szerinted érdekelte őket? Nem! Szóval amíg ebben az országban a divat az, hogy a munkaerőről az utolsó bőrt is lenyúzzák k*rvaélet, hogy nem fogom rosszul érezni magam azért, mert nem robotolok napi x órában, hogy másnak a zsebét tömjem. Mire addig elérek nyugdíj sem lesz, úgyis a sírba dolgozzuk magunkat, akkor nem jár nekem annyi, hogy itthon a gyerekeimmel eltöltsem a lehető legtöbb időt? Van egy fontossági sorrendem, el lehet ítélni, de a család az első, aztán a lelki egészségem, majd a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!