Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 1-2 hónap és szülési szabira...

1-2 hónap és szülési szabira megyek, ilyenkor hogy intézzem az éves szabit el?

Figyelt kérdés

- azt tudom, hogy a szülési szabit (gyedet) max 4 héttel a kiírt dátum előtt meg lehet kezdeni (kb 6 hetet ki is vennék előtt legalább)

- nekem van még 16 nap éves szabim jelenleg: ezzel mit érdemes kezdeni? Elvileg át is vihető a 2-3 év utánra, mikor lejár a GYED/GYES.

1. Na de mi van akkor ha 2 év múlva én másik munkahelyen fogok inkább kezdeni, nem itt?

2. Ha kiveszem az éves szabijaim egybe (3 hét), lehet azt is, hogy a szulési szabiból mondjuk 2 hetet veszek csak ki szülés előtt max, akkor kezdem meg, tehát előtte az éves szabikat veszem ki?

Hogy érdemes, mi a tapasztalatotok?

(3. Bónusz kérdés: a plusz csavar a történetben, ha pl előbb kiír a dokim TP-re, és akkor bent maradnak az éves szabik. Elveszíteni nem akarom őket, akkor inkább kiveszem..)

2023. máj. 29. 13:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül van kiemelve a szerződésedben a 2 hónap felmondási idő, nyilván nem tesconarufeltolto vagy. De amúgy a bent maradó szabadsagodhoz hozzá jön még a csed es gyed első fél évére járó szabi is, így a 16 nap mellé jön még pár a korodtol fuggoen ugye, plusza 2 nap a gyerekre.
2023. máj. 29. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!