Hogyan számolják ki a csedet, gyedet? A mozgóbér beleszámít?
November 10-re vagyok kiírva. Idén kb havi bruttó 600-700.000 ft körül volt a keresetem. Augusztus végéig mindenképp szeretnék dolgozni, addig jórészt ezt a bevételt tudom is tartani, de szeptembertől már elmennék majd táppénzre.
A bérem azonban 2 részről tevődik össze, kb 300 körüli alapbérhez jön a mozgóbér az adott hónap “teljesítése” szerint. De a fizetésem az mindig egyösszegben érkezik a számlára, mint munkabér.
Jól tudom, hogy a szülést megelőző 3 hónap előtti 180 nap átlagából számítják ki az összegeket?
(Egyébként hivatalosan ez nekem 6 órás munka, az számít? Vagy csak a konkrét kereset?)
#10 Bagoly mondja..... Kérlek akkor te is olvasd újra mit írtam a kommentem végén, mert te is ugyanazt írtad le. :)
Azt valóban kihagytam, hogyha nem a szülés napjától igényli az ember a CSED-et, akkor nem ez a jogosultság kezdő napja, tény, egyértelműnek vettem, elnézést.
Köszönöm Mindenkinek!💕
Nagyon sokat segitettetek, én értem ám! De nagyon köszi az összes választ! Hasznosak voltak és amit èn kibirtam olvasni az internetről, azt teljesen jól kiegészítettétek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!