Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Egyéni vállalkozónál is a...

Egyéni vállalkozónál is a bruttó bevétel 100%-a a CSED? Aprilis 1 és Október 1 között leszek ev, előtte Németországban voltam alkalmazott. Melyik hónapok számítanak?

Figyelt kérdés

Beszéltem egy tanácsadóval is, csak szeretnék vele újra beszélni, és előtte látni, hogy mi nem egyértelmű másoknak, mert elég bonyolult nekem átlátni ezt a rendszert.

Az elmúlt 2 évben folyamatosan biztosított voltam (sajnos az elmúlt 7 hónapban két országban, ez lehet, hogy probléma lesz, de ez mellékszl, ha tudsz róla valamit, az segít azért).

2022 szept 13 és 2023 márc 31 között Németországban voltam alkalmazott, Április 1-től otthon leszek SZJA-s egyéni vállalkozó.

Hogy számolódik ilyenkor a CSED?

Csak a matek kedvéért, mondjuk hogy a német fizum 2 millió Ft-nak megfelelő volt bruttóban, egyéni vállalkozóként a bruttó bevételem meg kb 1 millió lesz.

Melyik hónapok számítanak?

Ha következő néhány hónapban nagyon sokat dolgozom, akkor annak a pár hónapnak a bruttó bevételét fogom kapni 6 hónapig, tényleg? Ez túl jól hangzik nekem, de remélem, hogy igaz.

Okt 22-re vagyok kiírva, úgyhogy kb október 1-gyel igényelném.

2023. márc. 30. 09:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem 6 és 8 vagyok.

Csed alatt nem dolgozhatsz. Különben nrm jar a csed.

Ez alatt szünetelnie kell a vállalkozasodnak. De ne szúntesd meg, mert akkor nem fog jarni a gyed.

2023. márc. 30. 16:33
 12/15 Bogica0616 ***** válasza:
11. Válaszoló, de ha lenne alkalmazottja akkor mehetne tovább a vállalkozása és bevétele is lehetne, nem?
2023. márc. 30. 17:16
 13/15 anonim ***** válasza:

12!

Úgy persze.

Csak akkor magara nem, de az alkalmazottra fizeti a járulekokat

2023. márc. 30. 17:23
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem fogsz 500ezret kapni, a csednek és a gyednek is van egy maximuma.
2023. ápr. 3. 08:35
 15/15 anonim ***** válasza:
Csednek nincs maximuma
2023. ápr. 3. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!