Ha németországban van az adóilletosegem, A1-es igazolasom is van és van 2 magyar 2 kft es 1 egyeni vallalkozasom is, és a kft-ben nem fizetek jarulekot mivel kulfoldon vagyok biztositott mint német alkalmazott, a kerdes az lenne hogy?
Számomra nem teljesen világos, hogyha van 2 kft-d is, akkor miért nem a könyvelődet kérdezed erről, miért kell a 1819-et hívni, ahol bevett gyakorlat, hogy a válasz attól függ, hogy éppen melyik ügyintézőhöz kerülsz (többszörösen tesztelve)?
Egyébként elég meredek lenne így pontos választ adni a kérdésedre, mert jópár kérdés merülhet még fel a válasszal kapcsolatban, de első blikkre azt mondom, hogy igen, lehet.
1. jó, hogy a NAV ot hívod, őket a Te adódból fizetik, kár hogy ők soha nem a Te érdekedet fogják képviselni
2. csak ajánlani tudom a két országban szakértelemmel bíró adótanácsadót, Hamburg Taxnet magyar nyelven megy minden
Óh, köszönöm, a 6/6 nak.
Imádom olvasni a kommenteket. Mint 7 éve német és magyar adótanácsadó a következőket javaslom:
1.) helyes, hogy a NAV ot hívod, hisz őket mi fizetjük. Egy adótanácsadó és okos könyvelő ingyen nem ad tanácsot.
2.) A Rotschild tanácsot tudom adni, aki a középkorban már megmondta: Az egyik ország ne tudjon arról, hogy mit és hogyan csinálsz a másik országban.
Regényt tudnék írni, hogy milyen igaz mondás.
Ha nem így csinálod, előbb utóbb a bürokrácia ezer karú polipja megfojt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!