Veszélyeztetett terhesen meddig dolgozzak, hogy az új bérből számolják a csed-et, gyed-et, gyes-t?
2021 januárban született az első gyermekem. Vissza szerettem volna menni a régi munkahelyemre,viszont létszám leépítés volt. Így 2022. Oktober 10-november 10ig töltöttem a felgyűlt fizetett szabikat.Utana végkielégítéssel elküldtek. December 8-án kezdtem a jelenlegi munkahelyemen, de kismama lettem. A héten veszélyeztetett lettem. Egyebekent augusztus 16 a szülés várható dátuma. Az lenne a kérdésem, hogy meddig kelleen dolgoznom, hogy az új bérből szamolják majd a második gyermekem után a járandósságokat? Hallottam olyat, hogy szülést megelőző 3 hónap nem számít bele. Így akkor Aprilis közepe elvileg? Aztán mehetek tp-re?
A jelenlegi bérem bruttó 430.000Ft. ennek a 60% a TP 9-es kóddal?
Én tudom, hogy megvan neki a 2 év :D.
Az előttem szóló figyelmeztette az 50%-os tp-re.
3,10 és válaszoló (tb-s)
Akkor viszont igazad van, a normál számítás vonatkozik rád jogszabály szerint.
Nekem az államkincstár továbbra is azt mondta, hogy ők 120 nap munkaviszony után az új helyen, azzal számolnak (én is váltottam munkahelyet, de már terhesség alatt, ezért körüljártuk).
Akkor ezek szerint változott a törvény 🤷🏻♀️
Úgy tudtam, hogy 3 év után jár először 1 havi, 5 év után 2, 10 év után 3, stb...
De köszi, hogy szóltál, utána nézek majd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!